eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Putin podržao ukidanje sankcija jednom broju ukrajinskih preduzeća

Putin podržao ukidanje sankcija jednom broju ukrajinskih preduzeća
15.10.2020. god.

Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je ukidanje sankcija jednom broju ukrajinskih preduzeća. On je izrazio nadu da će saradnja između Moskve i Kijeva biti obnovljena u punom obimu.

Ograničenja na isporuke robe biće ukinute dvema kompanijama – Braclav i Rubežanskom kombinatu koje su do pre sankcija bile orjentisane na izvoz u Rusiju.

Kako je naglasio šef ruske države, ranije je nivo i dubina kooperacije između ruskih i ukrajinskih korporacija bio veoma visok što je donosilo uzajamnu korist. To je omogućilo i da se sačuvaju radna mesta i osigura ljudima dostojna zarada.

Putin je naglasio da Rusija nije bila inicijator ograničenja. Sve akcije Moskve prema Kijevu su uvek imale recipročni karakter.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Uprkos sve većem američkom pritisku na projekat gasovoda "Severni tok 2", kompanija koja stoji iza ruskog gasovoda "Severni tok 2" AG najavila je planove da u decembru nakon jednogodišnje...


Uprkos izazovnim okolnostima uzrokovanim pandemijom korona virusa, kompanija NIS u petak 27. novembra akcionarima na ime dividende isplaćuje 4.425.459.256 dinara, što je 25 odsto prošlogodišnje neto dobiti Društva. Ovo...

Bez obzira na američke sankcije, Venecuela je, kako se izveštava, nastavila direktne isporuke nafte u Kinu nakon godinu dana trgovine "na crno". Izvoz venecuelanske nafte opao je do višedecenijskog...


Zvanični predstavnik kompanije rekao je da puštanje u rad kompresorske stanice u Srbiji nije planirano 2020. godine, te da je netačno govoriti o kašnjenju njenog pokretanja.

Ranije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će republika u potpunosti završiti izgradnju srbskog dela gasovoda do kraja 2020. godine.


Ruske naftne kompanije uložile su u Irak oko 13 milijardi dolara, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. &bd


Ostale novosti iz rubrike »