eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Lukašenko: Belorusija i Rusija veoma dobro mogu da razvijaju sopstvenu privredu uprkos ograničavajućim merama

Lukašenko: Belorusija i Rusija veoma dobro mogu da razvijaju sopstvenu privredu uprkos ograničavajućim merama
26.09.2020. god.


Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko prokomentarisao je najavu o uvođenju novih sankcija od strane Zapada rekavši da Minsk i Moskva mogu samostalno da osiguraju sve ekonomske potrebe.


„Mnoge probleme smo u stanju da rešimo, ali ih ne rešavamo. Stvar je u tome da je nama potrebno da nas neko stavi u procep kako bi rešavali probleme. Situacija sa obojenom revolucijom u Belorusiji nas je navela da ozbiljnije sagledamo stvari. Shvatili smo da Rusija i Belorusija mogu samostalno da rešavaju ekonomska pitanja bez Zapada“, istakao je on.

Lukašenko je ocenio i da Belorusija i Rusija veoma dobro mogu da razvijaju sopstvenu privredu uprkos ograničavajućim merama.

„Imamo razvijenu privredu i industriju, u stanju smo da nahranimo i obučemo naše građane. Potrebno je da se fokusiramo, da napravimo plan i da delujemo kako bismo osigurali sve naše potrebe“, naglasio je.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © AP Photo / BelTA/Andrei Stasevich, Pool Photo/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Er Srbija će 9. novembra letom na relaciji Beograd – Moskva, ponovo uspostaviti vazdušnu vezu sa Rusijom. Planirano je


Rusija nikome ne nameće svoj gas, a razgovori o zavisnosti evropskih zemalja od njega usmereni su na to da poseju neosnovane sumnje, izjavio je šef ruske diplomatije u intervjuu...

Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ngdeva preporučio je da dva prioriteta za novu Vladu Srbije budu konsolidacija zdravstvenog sistema i nastavak reformi.


Najnoviji ruski ledolomac "Arktika" na nuklearni pogon, počeće sa radom u arktičkim vodama Severnog morskog puta u decembru nakon što je u sr

Druga najveća ekonomija na svetu ubrzala je oporavak u trećem kvartalu, porastavši za 4,9 odsto u odnosu na pre godinu dana, pokazuju novi podaci Nacionalnog zavoda za statistiku Kine...


Šef diplomatije Nemačke Hajko Mas izjavio je da će pre ili kasnije gasovod „Severni tok 2“ biti u potpunosti izgrađen.


Ostale novosti iz rubrike »