eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

„Projekat `Balkanski tok` ulazi u finalnu fazu“

24.09.2020. god.


Premijer Bugarske Bojko Borisov izjavio je da realizacija gasovoda „Balkanski tok“ ulazi u finalnu fazu i istakao da se zahvaljujući tome Bugarska pretvara u regionalni distributivni centar za gas i obezbeđuje diverzifikaciju isporuka gasa.


Zajedno sa zamenikom ministra za korporativnu upravu Ministarstva nafte Saudijske Arabije Abedom Abdulahom Alsadunom, ministarkom energetike Bugarske Temenužkom Petkovom i izvršnim direktorom operatora „Bulgartransgas“ Vladimirom Malinovom, Borisov je nadgledao iz vazduha izgradnju „Balkanskog toka“. U pratnji rukovodstva bili su i predstavnici italijansko-saudijskog konzorcijuma „Arkad“, koji su izvođači radova u realizaciji projekta.

Premijer Bugarske je ispričao kako napreduje završna faza radova. Kako je rekao, skoro sve cevi duž „Balkanskog toka“ su zavarene i polovina cevi je već prošla hidraulička ispitivanja.

„Projekat ulazi u finalnu fazu. Na teritoriji zemlje nalaze se sve cevi potrebne za objekat, one su raspoređene na gradilištu - preko 474 kilometara. Od toga je zavareno 473,47 kilometara. Trenutno su u toku hidraulična ispitivanja gasovoda, već je testirano 266 kilometara. Na gradilištu radi preko 2.500 radnika iz različitih zemalja“, rekao je on.

Prema rečima Borisova, projekat predviđa snabdevanje i azerbejdžanskim i američkim tečnim gasom.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © TurkStream/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Er Srbija će 9. novembra letom na relaciji Beograd – Moskva, ponovo uspostaviti vazdušnu vezu sa Rusijom. Planirano je


Rusija nikome ne nameće svoj gas, a razgovori o zavisnosti evropskih zemalja od njega usmereni su na to da poseju neosnovane sumnje, izjavio je šef ruske diplomatije u intervjuu...

Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ngdeva preporučio je da dva prioriteta za novu Vladu Srbije budu konsolidacija zdravstvenog sistema i nastavak reformi.


Najnoviji ruski ledolomac "Arktika" na nuklearni pogon, počeće sa radom u arktičkim vodama Severnog morskog puta u decembru nakon što je u sr

Druga najveća ekonomija na svetu ubrzala je oporavak u trećem kvartalu, porastavši za 4,9 odsto u odnosu na pre godinu dana, pokazuju novi podaci Nacionalnog zavoda za statistiku Kine...


Šef diplomatije Nemačke Hajko Mas izjavio je da će pre ili kasnije gasovod „Severni tok 2“ biti u potpunosti izgrađen.


Ostale novosti iz rubrike »