eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Rusija može u punoj meri da osigura isporuke gasa Evropi i bez „Severnog toka 2“

Rusija može u punoj meri da osigura isporuke gasa Evropi i bez „Severnog toka 2“
11.09.2020. god.


Rusija može u punoj meri da osigura isporuke gasa Evropi i bez „Severnog toka 2“, ali će to biti skuplje, saopštio je šef komiteta Državne dume za energetiku i predsednik Ruskog gasnog društva Pavel Zavaljni.


„Mi i bez „Severnog toka 2“ možemo osigurati energetsko snabdevanje Evrope, ali će tada ono biti skuplje i za prodavca i za Evropljane“, rekao je on.

On je objasnio da je trasa od Jamala, gde se eksploatiše gas, do Nemačke, preko Baltičkog mora, najkraća od postojećih. Zbog toga, Zavaljni je izrazio žalost što je projekat postao predmet političkih trvenja.

Po njegovim rečima, nije poenta da Amerikanci žele da njihov tečni gas stigne na evropsko tržište, koji je skuplji od ruskog i nije konkurentan u Evropi, već se izgradnja gasovoda koristi u geopolitičke svrhe kako bi se Moskva posvađala sa Berlinom, EU i ostalim svetom.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Nord Stream 2/Akselь Šmidt/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Er Srbija će 9. novembra letom na relaciji Beograd – Moskva, ponovo uspostaviti vazdušnu vezu sa Rusijom. Planirano je


Rusija nikome ne nameće svoj gas, a razgovori o zavisnosti evropskih zemalja od njega usmereni su na to da poseju neosnovane sumnje, izjavio je šef ruske diplomatije u intervjuu...

Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ngdeva preporučio je da dva prioriteta za novu Vladu Srbije budu konsolidacija zdravstvenog sistema i nastavak reformi.


Najnoviji ruski ledolomac "Arktika" na nuklearni pogon, počeće sa radom u arktičkim vodama Severnog morskog puta u decembru nakon što je u sr

Druga najveća ekonomija na svetu ubrzala je oporavak u trećem kvartalu, porastavši za 4,9 odsto u odnosu na pre godinu dana, pokazuju novi podaci Nacionalnog zavoda za statistiku Kine...


Šef diplomatije Nemačke Hajko Mas izjavio je da će pre ili kasnije gasovod „Severni tok 2“ biti u potpunosti izgrađen.


Ostale novosti iz rubrike »