eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Novak: Projekat „Severni tok 2“ će biti realizovan, bez obzira na sve poteškoće

Novak: Projekat „Severni tok 2“ će biti realizovan, bez obzira na sve poteškoće
08.09.2020. god.


Projekat „Severni tok 2“ će biti realizovan, bez obzira na sve poteškoće i ostaće aktuelan nezavisno od situacije na tržištu, izjavio je ministar energetike Aleksandar Novak.

„Kao prvo, to je dugoročni projekat. Mi ne možemo na osnovu trenutnog pada potražnje govoriti o tome da takvi projekti više nisu potrebni. To je projekat za buduće decenije“, rekao je Novak.

Po rečima ministra, udeo prirodnog gasa u energetskoj ravnoteži će rasti i na to neće uticati čak ni prelazak na obnovljive izvore energije.


„Vidimo i dalje veliki potencijal prirodnog gasa. Taj projekat će biti realizovan. Da, postoje određene poteškoće, ali ipak se nastavlja rad na njemu“, dodao je Novak.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Aleksandr Krяžev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Er Srbija će 9. novembra letom na relaciji Beograd – Moskva, ponovo uspostaviti vazdušnu vezu sa Rusijom. Planirano je


Rusija nikome ne nameće svoj gas, a razgovori o zavisnosti evropskih zemalja od njega usmereni su na to da poseju neosnovane sumnje, izjavio je šef ruske diplomatije u intervjuu...

Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ngdeva preporučio je da dva prioriteta za novu Vladu Srbije budu konsolidacija zdravstvenog sistema i nastavak reformi.


Najnoviji ruski ledolomac "Arktika" na nuklearni pogon, počeće sa radom u arktičkim vodama Severnog morskog puta u decembru nakon što je u sr

Druga najveća ekonomija na svetu ubrzala je oporavak u trećem kvartalu, porastavši za 4,9 odsto u odnosu na pre godinu dana, pokazuju novi podaci Nacionalnog zavoda za statistiku Kine...


Šef diplomatije Nemačke Hajko Mas izjavio je da će pre ili kasnije gasovod „Severni tok 2“ biti u potpunosti izgrađen.


Ostale novosti iz rubrike »