eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Nemačka regulatorna agencija oslobodila „Severni tok 2“ pravila Gasne direktive EU

Nemačka regulatorna agencija oslobodila „Severni tok 2“ pravila Gasne direktive EU
21.05.2020. god.


Federalna mrežna agencija Nemačke (BNA) oslobodila je „Severni tok 2“ od pravila Gasne direktive EU na teritoriji Nemačke u narednih 20 godina, saopštila je kompanija „Nord strim 2 AG“.


Oslobađanje se odnosi na deo gasovoda koji se nalazi na teritoriji Nemačke (uključujući teritorijalne vode te zemlje) i traje narednih 20 godina od trenutka stupanja na snagu dopunjenog Zakona o energetici, tj. od 19. decembra prošle godine.

Ranije danas, agencija „Blumberg“ prenela je da je sud EU odbacio žalbu kompanije „Nord strim 2 AG“, koja se tiče nekih tačaka Gasne direktive EU u vezi sa gasovodima iz trećih zemalja.

Kompanija „Nord strim 2 AG“ je još u novembru prošle godine podnela žalbu tražeći da delimično budu ukinute dopune gasne direktive.

Iz kompanije su nedavno saopštili da situacija oko gasne direktive Evropske unije, koja nalaže da operater gasovoda mora najmanje polovinu kapaciteta da rezerviše za alternativne dobavljače, neće ni na koji način uticati na proces izgradnje „Severnog toka 2“.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Nord Stream 2 / Paul Langrock/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Više od polovine svetske radne snage (skoro dve milijarde ljudi) je pod rizikom da ostane bez posla ili da pređe na posao sa skraćenim radnim vremenom zbog ekonomskog pada...


  Narodna banka Kine otkrila je planove da će njena digitalna valuta biti spremna na vreme, odnosno za vreme Zimskih olimpijskih igara 2022. godine. Saopštenje dolazi jer je pandemija koronavirusa...

Ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel izjavio je da postoji mogućnost da Kongres SAD uvede nove sankcije protiv „Severnog toka 2“.


Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajsna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”, potvrđeno je večeras Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Kompanija „Gasprom“ je obustavio tranzit gasa kroz poljski deo gasovoda „Jamal-Evropa“. Prema podacima


Predlogom Odluke je za isplatu dividende akcionarima predviđeno 4.425.459.256 dinara, odnosno 25 odsto neto dobiti Društva za 2019. godinu koja je iznosila 17.700.065.000 dinara.


Ostale novosti iz rubrike »