eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

RT: „Rols-Rojs“ ukida 9.000 radnih mesta, uglavnom u Velikoj Britaniji, kako bi preživeo pandemiju koronavirusa

RT: „Rols-Rojs“ ukida 9.000 radnih mesta, uglavnom u Velikoj Britaniji, kako bi preživeo pandemiju koronavirusa
20.05.2020. god.


Britanski avio-kosmički gigant "Rols-Rojs" je objavio da će ukinuti najmanje 9.000 radnih mesta, zbog velikog smanjenja poslovanja na vazduhoplovnom tržištu zbog pandemije koronavirusa.

"Rols-Rojs" isporučuje motore za velike komercijalne avione kao što su "Boing" 787 i "Erbas" A350, ali s obzirom na ozbiljan uticaj koji će koronavirus i dalje imati na avioindustriju, potražnja će verovatno opadati i dalje.

Otpuštanje predstavlja više od 17 procenata ukupne radne snage od 52.000 zaposlenih kompanije, s tim što će glavni uticaj snositi deo kompanije za civilno vazduhoplovstvo. Pri tome, kompanija se nada da će uštedeti godišnje troškove u iznosu od 1,3 milijarde funti.


"Preispitujemo naše poslovanje jer očigledno, kada zaustavite aktivnosti ispod određenog nivoa, onda postaje neekonomično", izjavio je generalni direktor "Rols-Rojsa", Voren Ist.

Avio-kompanije širom sveta prizemljile su većinu svojih flota i malo je verovatno da će u kratkom roku uložiti toliko velika ulaganja kao što su novi avioni, a sve se to odražava kao oluja za "Rols-Rojs", koji dobija prihode od ukupnog broja sati leta svojih motora.

Konsultacije sa sindikatima bi trebalo da počnu uskoro, saopštila je kompanija.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Reuters / Paul Ellis 23 / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iranski tanker "Klavel", poslednji od njih pet, stigao je u morske vode Venecuele da isporuči preko potrebnu naftu. Poslednji tanker stigao je tri dana nakon dolaska prethodnog tereta. Peti iranski...


Radnici su se okupili ispred fabrike "Reno" u predgrađu Pariza, nakon što je kompanija otkrila da planira da otpusti 15.000 zaposlenih širom sveta, sa oko trećinom smanjenja u Francuskoj,...

Više od polovine svetske radne snage (skoro dve milijarde ljudi) je pod rizikom da ostane bez posla ili da pređe na posao sa skraćenim radnim vremenom zbog ekonomskog pada...


  Narodna banka Kine otkrila je planove da će njena digitalna valuta biti spremna na vreme, odnosno za vreme Zimskih olimpijskih igara 2022. godine. Saopštenje dolazi jer je pandemija koronavirusa...

Ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel izjavio je da postoji mogućnost da Kongres SAD uvede nove sankcije protiv „Severnog toka 2“.


Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajsna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”, potvrđeno je večeras Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.


Ostale novosti iz rubrike »