eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Rusija tri puta smanjila svoja ulaganja u američke državne hartije od vrednosti

Rusija tri puta smanjila svoja ulaganja u američke državne hartije od vrednosti
17.05.2020. god.

Rusija je u martu 2020. godine tri puta smanjila svoja ulaganja u američke državne hartije od vrednosti. Moskva trenutno drži 3,85 milijardi dolara duga, navosi se u podacima Ministarstva finansija SAD.

Kako se navodi, ovo je prvi put u poslednjih nekoliko meseci da Rusija značajnije smanjuje ulaganja u američke državne obveznice.

Od ukupne sume, 473 miliona dolara nalazi se u kratkoročnim hartijama od vrednosti, a 3,381 milijarda dolara u dugoročnim.

Rusija nije među 30 najvećih držalaca američkog duga, a lideri na tom spisku već nekoliko meseci su Japan (1,271 bilion dolara), Kina (1,081 bilion dolara) i Velika Britanija (395,3 milijardi dolara).


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Suhorukov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Najnoviji ruski ledolomac "Arktika" na nuklearni pogon, počeće sa radom u arktičkim vodama Severnog morskog puta u decembru nakon što je u sr


Druga najveća ekonomija na svetu ubrzala je oporavak u trećem kvartalu, porastavši za 4,9 odsto u odnosu na pre godinu dana, pokazuju novi podaci Nacionalnog zavoda za statistiku Kine...

Šef diplomatije Nemačke Hajko Mas izjavio je da će pre ili kasnije gasovod „Severni tok 2“ biti u potpunosti izgrađen.


Međunarodni monetarni fond dao je zeleno svetlo za povećanje plata u javnom sektoru od 1. januara, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Podizanje gotovine prilikom plaćanja na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama


Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je ukidanje sankcija jednom broju ukrajinskih preduzeća. On je izrazio nadu da će saradnja između Moskve i Kijeva biti obnovljena u punom obimu.


Ostale novosti iz rubrike »