eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

NIS ostaje posvećen očuvanju kontinuiteta stabilnog poslovanja

NIS ostaje posvećen očuvanju kontinuiteta stabilnog poslovanja
14.05.2020. god.


Uprkos nepovoljnim makroekonomskim okolnostima, NIS nastavlja rad na ključnim investicionim projektima koji garantuju dalji razvoj i stabilnu budućnost, navodi se na sajtu NIS-a.


Usled pada cena nafte i drastičnog smanjenja potražnje za naftnim derivatima uzrokovanog restriktivnim merama za sprečavanje širenja COVID-19, globalna naftna industrija radi u izuzetno nepovoljnim okolnostima, a negativni trendovi su se očekivano odrazili i na rad NIS-a.  NIS je izradio nekoliko kriznih scenarija, kao i kratkoročne i dugoročne planove. Cilj je da kompanija bude agilna i spremna da se svakodnevno prilagođava okolnostima u kojima radimo.

“NIS je sproveo odlučne operativne i finansijske mere kako bi se suočio sa izazovima koje nameću novonastale okolnosti. Velikim naporima svih zaposlenih očuvane su stabilna proizvodnja, prerada i distribucija naftnih derivata. Sada idemo dalje i nastavljamo rad na ključnim investicionim projektima koji garantuju dalji razvoj i stabilnu budućnost naše kompanije”, rekao je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

U fokusu kompanije ostaju bezbedno poslovanje, zdravlje zaposlenih i potrošača, kao i očuvanje stabilnog snabdevanja tržišta, poručuju iz NIS-a. Kao jedan od ključnih garanata energetske stabilnosti Srbije, prioriteti NIS-a biće održanje likvidnosti kompanije, kao i nastavak ulaganja i rada na projektima koji će doneti najviše benefita u narednom periodu. U NIS-u ističu da od posebnog značaja za kompaniju ostaje očuvanje socijalne sigurnosti zaposlenih, odnosno redovna isplata zarada u punom iznosu, kao i očuvanje adekvatne dividendne politike.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © NIS/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Više od polovine svetske radne snage (skoro dve milijarde ljudi) je pod rizikom da ostane bez posla ili da pređe na posao sa skraćenim radnim vremenom zbog ekonomskog pada...


  Narodna banka Kine otkrila je planove da će njena digitalna valuta biti spremna na vreme, odnosno za vreme Zimskih olimpijskih igara 2022. godine. Saopštenje dolazi jer je pandemija koronavirusa...

Ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel izjavio je da postoji mogućnost da Kongres SAD uvede nove sankcije protiv „Severnog toka 2“.


Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajsna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”, potvrđeno je večeras Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Kompanija „Gasprom“ je obustavio tranzit gasa kroz poljski deo gasovoda „Jamal-Evropa“. Prema podacima


Predlogom Odluke je za isplatu dividende akcionarima predviđeno 4.425.459.256 dinara, odnosno 25 odsto neto dobiti Društva za 2019. godinu koja je iznosila 17.700.065.000 dinara.


Ostale novosti iz rubrike »