eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

NIS obnovio proizvodnju u pančevačkoj Rafineriji nafte

NIS obnovio proizvodnju u pančevačkoj Rafineriji nafte
12.05.2020. god.


Posle kratkotrajnog zastoja zbog otklanjanja nepravilnosti u radu pomoćnog postrojenja za proizvodnju sumpora „Klaus“, proizvodnja naftnih derivata u Rafineriji nafte Pančevo obnovljena je u punom obimu, saopštila je Naftna industrija Srbije (NIS).


U saopštenju se navodi da je NIS pre radova obezbedio dovoljne količine naftnih derivata tako da je tržište sve vreme bilo uredno snabdeveno.

„Radove na unapređenju postrojenja „Klaus“ obavili su zaposleni NIS-a u skladu sa zakonom i strogo utvrđenim internim procedurama, kao i uz poštovanje svih mera zaštite u uslovima epidemije kovid-19, a tokom zaustavljanja i pokretanja postrojenja nije bilo uticaja na životnu sredinu”, navode iz NIS-a.

Naftna industrija Srbije krajem aprila obavestila je javnost da je u Rafineriji u Pančevu obustavljen rad dela primarnih i sekundarnih rafinerijskih postrojenja kako bi se otklonile nepravilnosti u radu postrojenja „Klaus“.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © NIS/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel izjavio je da postoji mogućnost da Kongres SAD uvede nove sankcije protiv „Severnog toka 2“.


Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajsna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”, potvrđeno je večeras Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Kompanija „Gasprom“ je obustavio tranzit gasa kroz poljski deo gasovoda „Jamal-Evropa“. Prema podacima


Predlogom Odluke je za isplatu dividende akcionarima predviđeno 4.425.459.256 dinara, odnosno 25 odsto neto dobiti Društva za 2019. godinu koja je iznosila 17.700.065.000 dinara.

Vlada Rusije je do 1. oktobra 2020. uvela privremenu zabranu uvoza benzina, dizel-goriva i kerozina, kao i nekih drugih vrsta goriva, navodi se u saopštenju vlade.


Najveća ruska avio-kompanija „Aeroflot“ saopštila je da će od juna postepeno početi sa obnavljanjem letova. „Nakon smanjenog obima letova u aprilu i maju, u junu ćemo početi sa postepenim obnavljanjem...


Ostale novosti iz rubrike »