eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

„Gasprom“ ponovo počeo da snabdeva Kinu gasom preko gasovoda „Snaga Sibira“

„Gasprom“ ponovo počeo da snabdeva Kinu gasom preko gasovoda „Snaga Sibira“
01.04.2020. god.


„Gasprom“ je ponovo počeo da snabdeva Kinu gasom preko gasovoda „Snaga Sibira“ nakon planiranih radova na gasovodu, saopštila je ova kompanija.


„Dana 31. marta završeni su planirani radovi na održavanju gasovoda ‘Snaga Sibira’. Nastavljeno je sa isporukama gasa kineskim potrošačima i one se odvijaju normalno“, navodi se u saopštenju.

Radovi na održavanju gasovoda počeli su u 16. marta i dogovoreni su sa kineskom kompanijom CNPC. Strane su se dogovorile da redovno održavaju opremu i sisteme gasovoda dva puta godišnje: u proleće i jesen.

„Gasprom“ i CNPC su u maju 2014. godine potpisali ugovor o isporukama gasa u Kinu preko „istočne rute“. Ugovor je zaključen na 30 godina i predviđa godišnju isporuku od 38 milijardi kubnih metara ruskog gasa u Kinu.

Isporuke ruskog gasa u Kinu preko gasovoda „Snaga Sibira“ započele su početkom decembra 2019. godine. Kompanija „Gasprom“ planira da 2020. godine Kini isporuči do pet milijardi kubnih metara gasa, 2021. godine do 10 milijardi, a 2022. godine do 15 milijardi. Kompanija namerava da do 2025. godine ostvari projekcijski kapacitet od 38 milijardi kubnih metara.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iranski tanker "Klavel", poslednji od njih pet, stigao je u morske vode Venecuele da isporuči preko potrebnu naftu. Poslednji tanker stigao je tri dana nakon dolaska prethodnog tereta. Peti iranski...


Radnici su se okupili ispred fabrike "Reno" u predgrađu Pariza, nakon što je kompanija otkrila da planira da otpusti 15.000 zaposlenih širom sveta, sa oko trećinom smanjenja u Francuskoj,...

Više od polovine svetske radne snage (skoro dve milijarde ljudi) je pod rizikom da ostane bez posla ili da pređe na posao sa skraćenim radnim vremenom zbog ekonomskog pada...


  Narodna banka Kine otkrila je planove da će njena digitalna valuta biti spremna na vreme, odnosno za vreme Zimskih olimpijskih igara 2022. godine. Saopštenje dolazi jer je pandemija koronavirusa...

Ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel izjavio je da postoji mogućnost da Kongres SAD uvede nove sankcije protiv „Severnog toka 2“.


Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajsna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”, potvrđeno je večeras Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.


Ostale novosti iz rubrike »