eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

RT: Recesija „neizbežna“ u Nemačkoj, upozorava šef Bundesbanke dok zemlja razmišlja o blokiranju zbog pandemije

RT: Recesija „neizbežna“ u Nemačkoj, upozorava šef Bundesbanke dok zemlja razmišlja o blokiranju zbog pandemije
21.03.2020. god.


Pandemija koronavirusa pokrenuće ozbiljan pad nemačke ekonomije, izjavio je član Upravnog odbora Evropske centralne banke (ECB) i šef "Bundesbanke" Jens Vajdman.

Recesija u Nemačkoj je "sada neizbežna", rekao je Vajdman za list "Di Velt" u intervjuu objavljenom u danas.


Na pitanje koliko će biti loš ekonomski pad, Vajdman je rekao da se svi napori prvo moraju usredsrediti na zaustavljanje širenja koronavirusa koracima kao što je "društvena distanca" (nemedicinske mere u suzbijanju virusa). Takođe je napomenuo da Vlada može razmotriti "drastične mere" poput policijskog časa.Globalna ekonomija je pogođena od kada su berze pale širom sveta usljed trenutne pandemije Covid-19. Međutim, Berze u Londonu i Berlinu pokazale su znakove oporavka u petak kada su vlade uvele programe monetarne i fiskalne podrške.

Ranije ove nedelje, ECB je predstavila paket hitne pomoći u iznosu od 750 milijardi evra, kako bi pomogla da ekonomija ostane živa tokom pandemije, jer su mnoge kompanije prisiljene da zatvore svoje poslovanje.

Broj slučajeva koronavirusa proteklih dana u Nemačkoj prešao je 19.000, a umrlo je 68 ljudi.


Izvor: Vostok / RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ralph Orlowski / Reuters / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Više od polovine svetske radne snage (skoro dve milijarde ljudi) je pod rizikom da ostane bez posla ili da pređe na posao sa skraćenim radnim vremenom zbog ekonomskog pada...


  Narodna banka Kine otkrila je planove da će njena digitalna valuta biti spremna na vreme, odnosno za vreme Zimskih olimpijskih igara 2022. godine. Saopštenje dolazi jer je pandemija koronavirusa...

Ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel izjavio je da postoji mogućnost da Kongres SAD uvede nove sankcije protiv „Severnog toka 2“.


Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajsna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”, potvrđeno je večeras Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Kompanija „Gasprom“ je obustavio tranzit gasa kroz poljski deo gasovoda „Jamal-Evropa“. Prema podacima


Predlogom Odluke je za isplatu dividende akcionarima predviđeno 4.425.459.256 dinara, odnosno 25 odsto neto dobiti Društva za 2019. godinu koja je iznosila 17.700.065.000 dinara.


Ostale novosti iz rubrike »