eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

RT: Recesija „neizbežna“ u Nemačkoj, upozorava šef Bundesbanke dok zemlja razmišlja o blokiranju zbog pandemije

RT: Recesija „neizbežna“ u Nemačkoj, upozorava šef Bundesbanke dok zemlja razmišlja o blokiranju zbog pandemije
21.03.2020. god.


Pandemija koronavirusa pokrenuće ozbiljan pad nemačke ekonomije, izjavio je član Upravnog odbora Evropske centralne banke (ECB) i šef "Bundesbanke" Jens Vajdman.

Recesija u Nemačkoj je "sada neizbežna", rekao je Vajdman za list "Di Velt" u intervjuu objavljenom u danas.


Na pitanje koliko će biti loš ekonomski pad, Vajdman je rekao da se svi napori prvo moraju usredsrediti na zaustavljanje širenja koronavirusa koracima kao što je "društvena distanca" (nemedicinske mere u suzbijanju virusa). Takođe je napomenuo da Vlada može razmotriti "drastične mere" poput policijskog časa.Globalna ekonomija je pogođena od kada su berze pale širom sveta usljed trenutne pandemije Covid-19. Međutim, Berze u Londonu i Berlinu pokazale su znakove oporavka u petak kada su vlade uvele programe monetarne i fiskalne podrške.

Ranije ove nedelje, ECB je predstavila paket hitne pomoći u iznosu od 750 milijardi evra, kako bi pomogla da ekonomija ostane živa tokom pandemije, jer su mnoge kompanije prisiljene da zatvore svoje poslovanje.

Broj slučajeva koronavirusa proteklih dana u Nemačkoj prešao je 19.000, a umrlo je 68 ljudi.


Izvor: Vostok / RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ralph Orlowski / Reuters / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Tržište nafte je u ovom trenutku u krizi zbog širenja koronevirusa, ali i zbog drugih političkih i sankcionih faktora, smatra direktor ruskog naftnog giganta „Rosnjefta“ Igor Sečin.


Evropska centralna banka (ECB) će doštampati 1.000 milijardi evra da zaštiti evro i evropsku privredu od sve razornijih posledica širenja potencijalno smrtonosnog koronavirusa. Ova odluka,

Saopštenje za javnost Agencije za bankarstvo Republike Srpske


Snabdevenost naftnim derivatima na svim "NIS Petrol" i &q


Odbrambena industrija Srbije proizvodi naoružanje, municiju, eksplozive, ali, ako treba, proizvodi i sredstva za dezinfekciju, koja su, uz maske, ono što je našem narodu sada najpotrebnije - rekao je...


Ostale novosti iz rubrike »