eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

RT: Recesija „neizbežna“ u Nemačkoj, upozorava šef Bundesbanke dok zemlja razmišlja o blokiranju zbog pandemije

RT: Recesija „neizbežna“ u Nemačkoj, upozorava šef Bundesbanke dok zemlja razmišlja o blokiranju zbog pandemije
21.03.2020. god.


Pandemija koronavirusa pokrenuće ozbiljan pad nemačke ekonomije, izjavio je član Upravnog odbora Evropske centralne banke (ECB) i šef "Bundesbanke" Jens Vajdman.

Recesija u Nemačkoj je "sada neizbežna", rekao je Vajdman za list "Di Velt" u intervjuu objavljenom u danas.


Na pitanje koliko će biti loš ekonomski pad, Vajdman je rekao da se svi napori prvo moraju usredsrediti na zaustavljanje širenja koronavirusa koracima kao što je "društvena distanca" (nemedicinske mere u suzbijanju virusa). Takođe je napomenuo da Vlada može razmotriti "drastične mere" poput policijskog časa.Globalna ekonomija je pogođena od kada su berze pale širom sveta usljed trenutne pandemije Covid-19. Međutim, Berze u Londonu i Berlinu pokazale su znakove oporavka u petak kada su vlade uvele programe monetarne i fiskalne podrške.

Ranije ove nedelje, ECB je predstavila paket hitne pomoći u iznosu od 750 milijardi evra, kako bi pomogla da ekonomija ostane živa tokom pandemije, jer su mnoge kompanije prisiljene da zatvore svoje poslovanje.

Broj slučajeva koronavirusa proteklih dana u Nemačkoj prešao je 19.000, a umrlo je 68 ljudi.


Izvor: Vostok / RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ralph Orlowski / Reuters / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Najnoviji ruski ledolomac "Arktika" na nuklearni pogon, počeće sa radom u arktičkim vodama Severnog morskog puta u decembru nakon što je u sr


Druga najveća ekonomija na svetu ubrzala je oporavak u trećem kvartalu, porastavši za 4,9 odsto u odnosu na pre godinu dana, pokazuju novi podaci Nacionalnog zavoda za statistiku Kine...

Šef diplomatije Nemačke Hajko Mas izjavio je da će pre ili kasnije gasovod „Severni tok 2“ biti u potpunosti izgrađen.


Međunarodni monetarni fond dao je zeleno svetlo za povećanje plata u javnom sektoru od 1. januara, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Podizanje gotovine prilikom plaćanja na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama


Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je ukidanje sankcija jednom broju ukrajinskih preduzeća. On je izrazio nadu da će saradnja između Moskve i Kijeva biti obnovljena u punom obimu.


Ostale novosti iz rubrike »