eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

RT: Tramp najavio „najveći posao ikad“ sa Kinom za američke poljoprivrednike

RT: Tramp najavio „najveći posao ikad“ sa Kinom za američke poljoprivrednike
12.10.2019. god.


Američki predsednik Donald Tramp je na Tviteru saopštio o delimičnom trgovinskom sporazumu postignutom sa Pekingom, predstavljajući ga kao "najvećim i najboljim poslom ikada postignutim" za američke poljoprivrednike.


"Dogovor koji sam upravo sklopio s Kinom, daleko je najveći i najbolji posao ikad postignut za naše farmere velike patriote u istoriji naše zemlje", saopštio je Tramp, u svom hiperboličnom stilu.

„U stvari, postavlja se pitanje da li se može proizvesti toliko proizvoda ili ne? Naši farmeri će to saznati. Hvala Kina!"

Trgovinske delegacije iz SAD-a i Kine postigle su u petak sporazum o „veoma značajnoj fazi jedan“ koja se odnosi na intelektualno vlasništvo, finansijske usluge i poljoprivredne proizvode. Iako će stvarnom sporazumu biti potrebno nekoliko nedelja da se finalizuje, planirana povećanja carina za kinesku robu su odložena, a Peking se složio da kupi između 40 i 50 milijardi američkih poljoprivrednih proizvoda.

Američki farmeri su primetili kinesku potražnju za svinjetinom, sojom i pamukom u vreme trgovinskog rata Trampa s Pekingom. Ako se Kina bude držala novog dogovora, potrošnja na američke poljoprivredne proizvode povećaće se dvostruko, sa 19,5 milijardi dolara koje su potrošene u 2017. godini. Da je Tramp odneo pobedu na domaćem terenu nije iznenađenje, s obzirom na to da ruralni Amerikanci čine većinu njegove podrške.


Izvor: 
Vostok / RT  • Izvor
  • Foto: © Reuters / Kevin Lamarque / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Srbija se nada da će prve količine gasa kroz "Turski tok" dobiti do kraja ove godine, rekao je srbski predsjednik Aleksandar Vučić za RIA Novosti. "Nadam se do kraja godine....


Ne stišava se rat kablovskih operatera oko uskraćivanja kanala delu korisnika. "Supernova": Hoćemo i sportske kanale, a ne jedan. Postupak antimonopolista

Jedan procenat super-bogate svetske populacije nagomilao je dvostruko više bogatstva od ostalih 90 procenata, navodi se u nedavno objavljenom izveštaju svetske humanitarne organizacije "Oksfam".


Potpisivanje novog ugovora o tranzitu gasa sa ruskim „Gaspromom“ omogućiće jeftiniji gas za korisnike, izjavio je šef kompanije „Operator sistema za tranzit gasa Ukrajine“ Sergej Makogon.

Nju Delhi razmatra učešće u ruskim naftnim i gasnim projektima na Arktiku jer bi saradnja sa Moskvom mogla da otvori ogromne mogućnosti za Indiju u regionu bogatim resursima. "Uspostavljamo saradnju...Ostale novosti iz rubrike »