eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Srbija prva u Evropi po privlačenju stranih investicija

Srbija prva u Evropi po privlačenju stranih investicija
06.10.2019. god.
Narodna poslanica Studenka Kovačević (SNS) izjavila je da je rebalans budžeta pokazatelj dobrog rada Vlade Srbije u oblasti finansija i ekonomije.
"Rebalans budžeta, koji je trenutno u proceduri, po prvi put se radi zbog suficita. Višak novca u državnoj kasi, uz kontinuirano investiranje u sve segmente društva je nešto što je Srbija dugo čekala. Trošenjem ovog viška novca u korist gradjana Srbije ni na koji način ne narušavamo fiskalnu stabilnost. Vodimo računa da svaka fiskalna relaksacija bude iskorišćena za investicionu potrošnju, ali i za povećanje plata i penzija. Raste nam izvoz, najveći rast beleži IT sektor, čak 30%, a to su mladi Srbije koji su ostali ovde. Smanjena je nezaposlenost, sada iznosi svega 10%, a najviše rezultata se postiglo u zapošljavanju dve najosetljivije kategorije, a to su mladi i žene. " - navela je Kovačević. 
 
"Srbija je trenutno prva u Evropi po privlačenju stranih direktnih investicija. Privreda beleži rast, a mnoge mere koje smo preduzeli tek će dati rezultate u narednom periodu . Stare kredite koje su nam prethodnici ostavili, konvertovali smo, a nepovoljnu kamatnu stopu od 7,25% zamenili smo stopom od 1,61%, i to je istorijski minimum po kome se Srbija zadužuje. Naša zemlja je stvorila vrlo atraktivan privredni ambijent a pripremljeni su i podsticaji za inovativne delatnosti koje će biti još jedan zamajac razvoju " izjavila je poslanica Kovačević.
 
I. T.
 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Srbiji je potreban gas iz Turskog toka zbog neizvesnosti o budućem tranzitu plavog goriva kroz Ukrajinu, rekao je novi srbski ambasador u Rusiji Miroslav Lazanski u intervjuu za RIA...


Američki predsednik Donald Tramp je na Tviteru saopštio o delimičnom trgovinskom sporazumu postignutom sa Pekingom, predstavljajući ga kao "najvećim i najboljim poslom ikada postignutim" za američke poljoprivrednike.


Moskva i Rijad nisu zainteresovani za visoke cene nafte, izjavio je portparol Kremlja novinarima uoči posete ruskog predsednika Vladimira Putina kraljevstvu u oktobru. „Zajedno sa Saudijskom Arabijom, zainteresova


U okviru Ruske energetske nedelje koja se održava u Moskvi, generalni direktor „


Ostale novosti iz rubrike »