eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

RT: Trgovinski rat na zapadnom frontu: SAD uvele caine od 25% na francuska vina, italijanski sir i škotski viski

RT: Trgovinski rat na zapadnom frontu: SAD uvele caine od 25% na francuska vina, italijanski sir i škotski viski
03.10.2019. god.


Trampova administracija otvorila je još jedan front u svom globalnom trgovinskom ratu, uvodeći EU ogromne carine u visini od 25 posto na razne industrijske i poljoprivredne proizvode, riskirajući recipročni odgovor.

Nove carine odnosiće se na škotski viski, francusko vino i sir iz Italije, između ostalog i robu iz Nemačke, Velike Britanije, kao i Španije, ali izuzeti su neke proizvodi, uključujući italijansko vino. Nove američke carine biće usmerene i na džempere, vunu i druge odevne predmete, kao i na masline. Pored toga, „velikim civilnim avionima“ biće uvedene carine u veisini od 10 odsto. Carine stupaju na snagu 18. oktobra.

Vašington je naglasio da "ima prava da poveća carine u bilo kojem trenutku", uključujući i do 100% - "ili da promeni proizvode koji su obuhvaćeni carinama", a Kancelarija SAD-a za trgovinu je velikodušno saopštila da će carine biti više ograničene "ovaj put
".


Izvor: Vostok / RT
 


  • Izvor
  • Foto: © Reuters / Regis Duvignau / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ako Nemačka odustane od projekta “Severni tok 2“, moraće da plati kaznu u vrednosti od 10 milijardi evra, izjavio je član komiteta Bundestaga za međunarodne poslove Valdemar Gerdt iz...


Završeno je 97 odsto projekta „Severni tok 2“, rekla je premijer nemačke savezne države Meklenburg-Zapadna Pomeranija Manuela Šlezvig.

Ljudima u Sjedinjenim Američkim Državama biće zabranjeno da preuzimaju "TikTok", aplikaciju za razmenu video snimaka i "Vičat", popularni mesindžer, počev od 20. septembra, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine...


„Severni tok 2“ će obezbediti konkurentne uslove za isporuku energenata Evropi, zbog toga je projekat potreban i biće realizovan, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

Berlin je ponudio da uloži milijardu evra u američki tečni prirodni gas (LNG) ako Vašington ukine sankcije protiv ruskog projekta gasovoda "Severni tok 2", prenosi list Di cajt.


Peking je saopštio da presuda Svetske trgovinske organizacije protiv Trampove administracije služi kao dokaz da su SAD kršile međunarodnu trgovinsku praksu nametanjem carina na kinesku robu.


Ostale novosti iz rubrike »