eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

„Balkanski tok“ od „Turskog toka“ do Srbije

„Balkanski tok“ od „Turskog toka“ do Srbije
18.09.2019. god.


Rusija očekuje da će sistem za prenos gasa iz Bugarske biti spreman za snabdevanje gasom iz "Turskog toka" do 1. januara 2020. godine, rekao je novinarima Man Mantovrov, šef ruskog Ministarstva industrije i trgovine Denis Manturov , nakon sastanka međuvladine rusko-bugarske komisije.

"Što se tiče izgradnje gasovoda do Srbije, danas smo razgovarali o izgledima za implementaciju ovog projekta. Računamo na rokove koje je bugarska strana odredila da obezbedi završetak izgradnje gasovoda do 1. januara, kako bi se pokrenuo protok gasa koji prolazi kroz `Turski tok` ", rekao je Manturov.

"Bugarska je zainteresovana za proširenje sistema za transport gasa u zemlji, počev od bugarsko-turske granice do granice sa Srbijom. Naravno, zainteresovani smo da razvijamo aktivnosti duž linije `Turskog toka`. Krajem 2018. parlament te zemlje usvojio je novu energetsku strategiju za zemlju, a unutar nje ovu strategiju i mi naglašavamo interes za razvoj ovog projekta. Ovaj projekat će biti izuzetno važan ne samo za Bugarsku, već i za ceo naš region, i zato smo ovaj projekat nazvali „Balkanski tok“, dodao je Manturov.

Manturov je novinarima potvrdio da Bugari imaju zadatak da do 1. januara obezbede izgradnju gasovodnog dela od tursko-bugarske granice do bugarsko-srpske.

Krajem juna šef "Gasproma" Aleksej Miler je rekao da se planira proširenje sistema za prenos gasa između Bugarske i Srbije do kraja 2019. godine da bi se dobijao gas iz "Turskog toka".

Projekt "Turski tok" uključuje izgradnju gasovoda koji će se sastojati od dva kraka kapaciteta 15,75 milijardi kubnih metara. Prva linija namenjena je snabdevanju ruskim gasom turskih potrošača, a druga za snabdevanje gasom zemalja južne i jugoistočne Evrope. Puštanje u rad je planirano pre kraja 2019. godine.  • Izvor
  • Foto: © Foto : TurkStream/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Američki predsednik Donald Tramp je na Tviteru saopštio o delimičnom trgovinskom sporazumu postignutom sa Pekingom, predstavljajući ga kao "najvećim i najboljim poslom ikada postignutim" za američke poljoprivrednike.


Moskva i Rijad nisu zainteresovani za visoke cene nafte, izjavio je portparol Kremlja novinarima uoči posete ruskog predsednika Vladimira Putina kraljevstvu u oktobru. „Zajedno sa Saudijskom Arabijom, zainteresova


Narodna poslanica Studenka Kovačević (SNS) izjavila je da je rebalans budžeta pokazatelj dobrog rada Vlade Srbije u oblasti finansija i ekonomije.

U okviru Ruske energetske nedelje koja se održava u Moskvi, generalni direktor „


U Danskoj više ne postoje politička pitanja i problemi u vezi postavljanja gasovoda "Severni tok 2" u njenu ekskluzivnu ekonomsku zonu,


Ostale novosti iz rubrike »