eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Džabarov: Niko neće imati želju da pumpa gas preko neprijateljske zemlje koja Rusiju kritikuje

Džabarov: Niko neće imati želju da pumpa gas preko neprijateljske zemlje koja Rusiju kritikuje
05.06.2019. god.

Prvi zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov komentarisao je za RT izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, da Kijev i Varšava treba da sarađuju u suprotstavljanju izgradnji gasovoda „Severni tok 2“.

„Kao prvo, Ukrajina i Poljska su samo tranzitne zemlje. One nikada nisu imali svoje ugljovodonike dovoljne da obezbeđuju svoje potrebe. Ove zemlje su protiv „Severnog toka 2“, jer se plaše da će ruski gas proći pored njih i da će morati da kupuju skuplji američki tečni gas“, objasnio je senator.

Prema njegovim rečima, ako novi ukrajinski lider želi da uspostavi odnose sa Rusijom, izabrao je pogrešan stav o „Severnom toku 2“.

„Niko neće imati želju da pumpa gas preko neprijateljske zemlje, koja Rusiju kritikuje na svim međunarodnim poljima i postavlja klipove u točkove. „Severni tok 2“ će se izgraditi bez obzira na odluku Zelenskog ili njegovih poljskih kolega. Evropa će dobiti gas, jer je Rusija oduvek bila pouzdan partner na ovom polju“, zaključio je Džabarov.

Zelenski je ranije izjavio da Ukrajina i Poljska treba da sarađuju u pitanjima energetske bezbednosti i da se suprotstave izgradnji gasovoda „Severni tok 2“.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Američki predsednik Donald Tramp je na Tviteru saopštio o delimičnom trgovinskom sporazumu postignutom sa Pekingom, predstavljajući ga kao "najvećim i najboljim poslom ikada postignutim" za američke poljoprivrednike.


Moskva i Rijad nisu zainteresovani za visoke cene nafte, izjavio je portparol Kremlja novinarima uoči posete ruskog predsednika Vladimira Putina kraljevstvu u oktobru. „Zajedno sa Saudijskom Arabijom, zainteresova


Narodna poslanica Studenka Kovačević (SNS) izjavila je da je rebalans budžeta pokazatelj dobrog rada Vlade Srbije u oblasti finansija i ekonomije.

U okviru Ruske energetske nedelje koja se održava u Moskvi, generalni direktor „


U Danskoj više ne postoje politička pitanja i problemi u vezi postavljanja gasovoda "Severni tok 2" u njenu ekskluzivnu ekonomsku zonu,


Ostale novosti iz rubrike »