eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Grčka pozvačla Nemačku na pregovore o grčkim potraživanjima ratne odštete iz Prvog i Drugog svetskog rata

Grčka pozvačla Nemačku na pregovore o grčkim potraživanjima ratne odštete iz Prvog i Drugog svetskog rata
05.06.2019. god.


Grčki ambasador u Berlinu uputio je verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke, pozivajući Berlin na pregovore o grčkim potraživanjima ratne odštete iz Prvog i Drugog svetskog rata, prenosi agencija ANA-MPA.


Prema saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Grčke, zamenica ministra spoljnih poslova Sia Anagnostopulu dala je nalog za taj diplomatski potez nakon usvajanja Rezolucije o potraživanju ratne odštete od Nemačke u Parlamentu Grčke.

Skupština Grčke je 17. aprila na plenarnoj sednici prihvatila izveštaj međupartijskog parlamentarnog odbora o pokretanju tog pitanja kroz diplomatske mehanizme.

Grčka potražuje ratnu odštetu od Nemačke na ime reparacije štete i gubitaka koje su ta država i njeni građani pretrpeli u Prvom i Drugom svetskom ratu, kompenzaciju za nemačku okupaciju, žrtve i njihove potomke, otplatu zajma koji je bio prisilno uzet od strane nacističke Nemačke, kao i povratak arheoloških bogatstava.

Tanjug


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Vladimir Rodionov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Američki predsednik Donald Tramp je na Tviteru saopštio o delimičnom trgovinskom sporazumu postignutom sa Pekingom, predstavljajući ga kao "najvećim i najboljim poslom ikada postignutim" za američke poljoprivrednike.


Moskva i Rijad nisu zainteresovani za visoke cene nafte, izjavio je portparol Kremlja novinarima uoči posete ruskog predsednika Vladimira Putina kraljevstvu u oktobru. „Zajedno sa Saudijskom Arabijom, zainteresova


Narodna poslanica Studenka Kovačević (SNS) izjavila je da je rebalans budžeta pokazatelj dobrog rada Vlade Srbije u oblasti finansija i ekonomije.

U okviru Ruske energetske nedelje koja se održava u Moskvi, generalni direktor „


U Danskoj više ne postoje politička pitanja i problemi u vezi postavljanja gasovoda "Severni tok 2" u njenu ekskluzivnu ekonomsku zonu,


Ostale novosti iz rubrike »