eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Peskov: „Turski tok“ daje realan doprinos evropskoj energetskoj bezbednosti

Peskov: „Turski tok“ daje realan doprinos evropskoj energetskoj bezbednosti
19.11.2018. god.


Gasovod „Turski tok“ daje realan doprinos evropskoj energetskoj bezbednosti, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


„To je realan doprinos energetskoj bezbednosti, jer za vrlo kratko vreme taj gasovod neće ići samo u Tursku. On neće samo doprinositi razvoju turske ekonomije, već će proći dalje ka evropskim potrošačima“, objasnio je Peskov u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

On je dodao da to nije populistički pristup energetskoj bezbednosti u Evropi i da sada mnoge zemlje traže da i do njih dođe neki krak gasovoda.


  • Izvor
  • foto: © North stream/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Međunarodna rejting agencija „Fič“ potvrdila je investicioni rejting Rusije na nivou BBB- sa pozitivnim prognozama, navodi se na sajtu agencije.


Sjedinjene Američke Države su uverene da i dalje imaju mogućnost da zaustave izgradnju „Severnog toka 2“, izjavio je na marginama Minhenske konferencije o bezbednosti zamenik američkog ministra energetike Den...

Rusija razmatra mogućnost da se uključi u evropski mehanizam za obračunske transakcije s Iranom, koji zaobilazi američke sankcije, saopštio je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.Gasovod „Severni tok 2“ će biti izgrađen bez obzira na mogućnost stupanja na snagu izmena Gasne direktive EU, izjavio je za RIA Novosti stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir...


Ostale novosti iz rubrike »