eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Tramp: Otvaram našu zemlju za prirodni gas, naftu - ra Rusiju je to konkurencija

Tramp: Otvaram našu zemlju za prirodni gas, naftu - ra Rusiju je to konkurencija
17.10.2018. god.


Politika predsednika SAD Donalda Trampa ima za cilj da Amerika postane konkurent Rusiji na energetskom tržištu.


„Pogledajte moju politiku u sferi energetike. Otvaram našu zemlju za prirodni gas, naftu. Za Rusiju je to konkurencija“, rekao je Tramp u intervjuu koji je dao televiziji „Foks biznis“.

Američki predsednik je naglasio da je upravo on pokrenuo pitanje činjenice da Nemačka plaća „milijarde dolara za ruski prirodni gas“.

„Svi su to znali, ali niko o tome nije govorio. Ja sam pokrenuo to pitanje“, rekao je Tramp.

Predsednik Tramp je u intervjuu američkoj televiziji saopštio da je ruskom kolegi Vladimiru Putinu na sastanku u julu u Helsinkiju rekao da ne sme da se meša u američke izbore.

„Rekao sam — nema više nikakvog mešanja“, objasnio je Tramp. Prema njegovim rečima, Putin mu je odgovorio da se Moskva nije ni mešala u izbore. Američki lider je pretpostavio da bi Putin više voleo da vidi Hilari Klinton na mestu američkog predsednika nego njega.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Vitvickiй/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sjedinjene Američke Države i Ukrajina će nastojati da se projekat magistralnog gasovoda iz Rusije u Evropu ne ostvari, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo na sastanku sa ukrajinskim...


Atina agituje u Briselu za izgradnju drugog kraka „Turskog toka“ kroz grčku teritoriju, izjavio je premijer zemlje Aleksis Cipras. „U ovom trenutku izučavaju se mogućnosti preusmeravanja kraka sa magistraln


Tri tankera s ruskim tečnim prirodnim gasom upućena su u proteklom periodu u SAD, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.


Kompanija „RŽD Internešnl“ pristupila je ugradnji prvih dvaju raspona na železničkom vijaduktu u plavnom delu Dunava na deonici Stara Pazova – Novi Sad pruge Beograd – Budimpešta.


Ostale novosti iz rubrike »