eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Učesnici projekta „Severni tok 2“ finansirali 70 odsto kapitalnih troškova

Učesnici projekta „Severni tok 2“ finansirali 70 odsto kapitalnih troškova
08.10.2018. god.


Učesnici projekta „Severni tok 2“ već su finansirali 70 odsto kapitalnih troškova, izjavio je predsednik Upravnog odbora „Gasproma“ Aleksej Miler.

„Pre svega, želim da ukažem da svi naši partneri koji učestvuju u projektu dosledno ispunjavaju obaveze koje imaju. Faktički je finansirano 70 odsto svih kapitalnih investicija koje su neophodne za realizaciju projekta ’Severni tok 2‘. Naravno, postoje svima poznata pravna pitanja, ali najvažnije je da se ’Severni tok 2‘ već gradi“, rekao je Miler za televiziju „Rusija 1“.


Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dve linije gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Novi cevovod bi trebalo da bude izgrađen pored „Severnog toka“. On će proći preko teritorija ili isključivo ekonomskih zona zemalja duž obale Baltičkog mora — Rusije, Finske, Švedske, Danske i Nemačke. Izvođač radova čeka dozvolu za izgradnju gasovoda samo još od Danske.


  • Izvor
  • foto: © North stream/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

SAD zloupotrebljavaju dolar, što će se u budućnosti odraziti na pouzdanost te valute, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku sa članovima Međunarodnog saveta za saradnju i...


Rusija, Iran i Kina biće glavne države koje će učestvovati u obnovi Sirije, rekao je novinarima sirijski ambasador u Rusiji Rijad Hadad.


Rat u Siriji se bliži kraju, ali teroristička dejstva i blokada naneli su ogromnu štetu ekonomiji zemlje, izjavio je ministar ekonomije i spoljne trgovine Sirije Samer el Halil.


Nemačka Vlada je odbacila nove zahteve Grčke za reparaciju štete iz Drugog svetskog rata koji su usvojeni u grčkom Parlamentu.


Ostale novosti iz rubrike »