eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Učesnici projekta „Severni tok 2“ finansirali 70 odsto kapitalnih troškova

Učesnici projekta „Severni tok 2“ finansirali 70 odsto kapitalnih troškova
08.10.2018. god.


Učesnici projekta „Severni tok 2“ već su finansirali 70 odsto kapitalnih troškova, izjavio je predsednik Upravnog odbora „Gasproma“ Aleksej Miler.

„Pre svega, želim da ukažem da svi naši partneri koji učestvuju u projektu dosledno ispunjavaju obaveze koje imaju. Faktički je finansirano 70 odsto svih kapitalnih investicija koje su neophodne za realizaciju projekta ’Severni tok 2‘. Naravno, postoje svima poznata pravna pitanja, ali najvažnije je da se ’Severni tok 2‘ već gradi“, rekao je Miler za televiziju „Rusija 1“.


Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dve linije gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Novi cevovod bi trebalo da bude izgrađen pored „Severnog toka“. On će proći preko teritorija ili isključivo ekonomskih zona zemalja duž obale Baltičkog mora — Rusije, Finske, Švedske, Danske i Nemačke. Izvođač radova čeka dozvolu za izgradnju gasovoda samo još od Danske.


  • Izvor
  • foto: © North stream/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Tri tankera s ruskim tečnim prirodnim gasom upućena su u proteklom periodu u SAD, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.


Kompanija „RŽD Internešnl“ pristupila je ugradnji prvih dvaju raspona na železničkom vijaduktu u plavnom delu Dunava na deonici Stara Pazova – Novi Sad pruge Beograd – Budimpešta.


Poslovni rezultati unapređeni, fokus na strateškim projektima

Šef „Gasproma“ Aleksej Miler je siguran da će projekat „Severni tok 2“ biti realizovan, bez obzira na pretnje SAD.


Rusija je postavila rekord u proizvodnji nafte, prema izveštaju OPEK-a. "Rusija je postavila novi post-sovjetski rekord u proizvodnji nafte u oktobru, povećavajući proizvodnju za 50.000 barela nafte dnevno u odn...


Ostale novosti iz rubrike »