eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Skot se požalio da u Srbiji postoji „nepravedan“ odnos prema robi iz SAD

Skot se požalio da u Srbiji postoji „nepravedan“ odnos prema robi iz SAD
05.10.2018. god.


Ambasador Sjedinjenih Država u Srbiji, Kajl Skot, ocenio je da u Srbiji postoji "nepravedan" odnos prema robi iz SAD, da su tarife veće u Srbiji prema robi iz SAD nego što je obrnuto slučaj i da Amerika više neće dozvoliti da bude iskorišćavana.

Govoreći na skupu "Održivi napredak na Balkanu - Srbija u vodećoj ulozi" u Beogradu, Skot je ocenio da je "teško reći" da Srbijakoja ima više partnera u trgovini poput EU, Kine i Rusije, ravnomerno tretira sve svoje partnere".

Američka roba u Srbiji opterećena je tarifama koje su veće nego što su opterećenja za robu iz Srbije koja se prodaje u SAD, rekao je Skot i upitao "da li je fer da cele kategorije američkih poljoprivrednih proizvoda nemaju pristup srbskom tržištu iz bezbednosnih razloga".


 


  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sjedinjene Američke Države i Ukrajina će nastojati da se projekat magistralnog gasovoda iz Rusije u Evropu ne ostvari, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo na sastanku sa ukrajinskim...


Atina agituje u Briselu za izgradnju drugog kraka „Turskog toka“ kroz grčku teritoriju, izjavio je premijer zemlje Aleksis Cipras. „U ovom trenutku izučavaju se mogućnosti preusmeravanja kraka sa magistraln


Tri tankera s ruskim tečnim prirodnim gasom upućena su u proteklom periodu u SAD, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.


Kompanija „RŽD Internešnl“ pristupila je ugradnji prvih dvaju raspona na železničkom vijaduktu u plavnom delu Dunava na deonici Stara Pazova – Novi Sad pruge Beograd – Budimpešta.


Ostale novosti iz rubrike »