eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Skot se požalio da u Srbiji postoji „nepravedan“ odnos prema robi iz SAD

Skot se požalio da u Srbiji postoji „nepravedan“ odnos prema robi iz SAD
05.10.2018. god.


Ambasador Sjedinjenih Država u Srbiji, Kajl Skot, ocenio je da u Srbiji postoji "nepravedan" odnos prema robi iz SAD, da su tarife veće u Srbiji prema robi iz SAD nego što je obrnuto slučaj i da Amerika više neće dozvoliti da bude iskorišćavana.

Govoreći na skupu "Održivi napredak na Balkanu - Srbija u vodećoj ulozi" u Beogradu, Skot je ocenio da je "teško reći" da Srbijakoja ima više partnera u trgovini poput EU, Kine i Rusije, ravnomerno tretira sve svoje partnere".

Američka roba u Srbiji opterećena je tarifama koje su veće nego što su opterećenja za robu iz Srbije koja se prodaje u SAD, rekao je Skot i upitao "da li je fer da cele kategorije američkih poljoprivrednih proizvoda nemaju pristup srbskom tržištu iz bezbednosnih razloga".


 


  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ako kroz Bugarsku ne bude postavljena cev gasovoda „Turski tok“, krajem godine zemlja bi mogla da se nađe u teškoj situaciji, ako imamo u vidu prekid tranzita gasa kroz...


SAD zloupotrebljavaju dolar, što će se u budućnosti odraziti na pouzdanost te valute, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku sa članovima Međunarodnog saveta za saradnju i...


Rusija, Iran i Kina biće glavne države koje će učestvovati u obnovi Sirije, rekao je novinarima sirijski ambasador u Rusiji Rijad Hadad.

Rat u Siriji se bliži kraju, ali teroristička dejstva i blokada naneli su ogromnu štetu ekonomiji zemlje, izjavio je ministar ekonomije i spoljne trgovine Sirije Samer el Halil.Ostale novosti iz rubrike »