eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Banka BRIKS-a odobrila tri nova projekta vrednosti 825 miliona dolara u Rusiji i Indiji

Banka BRIKS-a odobrila tri nova projekta vrednosti 825 miliona dolara u Rusiji i Indiji
21.09.2018. god.


Nova banka razvoja (NBR) BRIKS odobrila je tri nova projekta ukupne vrednosti 825 miliona dolara u Rusiji i Indiji, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu te finansijske ustanove nakon sednice saveta direktora NBR.


„NBR će obezbediti finansiranje, uključujući nadoknadu rashoda za izgradnju objekata za čišćenje i preradu otpadnih voda, kao i komunalne, saobraćajne i logističke infrastrukture“, navodi se u saopštenju.

Oba projekta u Indiji se tiču saobraćajne infrastrukture u državi Mahda Pradeš. Prvi predviđa zajam od 175 miliona dolara koji će biti utrošen na modernizaciju puteva, izgradnjom oko 350 mostova. Drugi zajam - 350 miliona dolara - otići će na obnovu glavnih puteva u dužini od dve hiljade kilometara.

Sporazum o uspostavljanju Nove razvojne banke BRIKS, sa početnom kapitalizacijom od 100 milijardi dolara, potpisale su u julu 2014. godine države-članice . Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika. Banka je zvanično pokrenuta ovog leta.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Grigoriй Sыsoev /POOL/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kinesko ministarstvo poljoprivrede objavilo je planove o stvaranju 53,3 miliona hektara povezanih poljoprivrednih površina kako bi se osigurala bezbednost hrane u zemlji. U ovoj godini biće razvijeno više od...


Venecuelanska državna naftna kompanija „PDVSA“ je negirala pisanja medija da ne ruska „Gasprombanka“ zamrznula njene račune.


Ministar za ekonomski razvoj Rusije Maksim Oreškin izjavio je da pada ruske nacionalne valute neće biti, kao i da je i isplativo štedeti u rubljama budući da su kamate...

Međunarodna rejting agencija „Fič“ potvrdila je investicioni rejting Rusije na nivou BBB- sa pozitivnim prognozama, navodi se na sajtu agencije.


Sjedinjene Američke Države su uverene da i dalje imaju mogućnost da zaustave izgradnju „Severnog toka 2“, izjavio je na marginama Minhenske konferencije o bezbednosti zamenik američkog ministra energetike Den...


Ostale novosti iz rubrike »