eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Banka BRIKS-a odobrila tri nova projekta vrednosti 825 miliona dolara u Rusiji i Indiji

Banka BRIKS-a odobrila tri nova projekta vrednosti 825 miliona dolara u Rusiji i Indiji
21.09.2018. god.


Nova banka razvoja (NBR) BRIKS odobrila je tri nova projekta ukupne vrednosti 825 miliona dolara u Rusiji i Indiji, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu te finansijske ustanove nakon sednice saveta direktora NBR.


„NBR će obezbediti finansiranje, uključujući nadoknadu rashoda za izgradnju objekata za čišćenje i preradu otpadnih voda, kao i komunalne, saobraćajne i logističke infrastrukture“, navodi se u saopštenju.

Oba projekta u Indiji se tiču saobraćajne infrastrukture u državi Mahda Pradeš. Prvi predviđa zajam od 175 miliona dolara koji će biti utrošen na modernizaciju puteva, izgradnjom oko 350 mostova. Drugi zajam - 350 miliona dolara - otići će na obnovu glavnih puteva u dužini od dve hiljade kilometara.

Sporazum o uspostavljanju Nove razvojne banke BRIKS, sa početnom kapitalizacijom od 100 milijardi dolara, potpisale su u julu 2014. godine države-članice . Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika. Banka je zvanično pokrenuta ovog leta.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Grigoriй Sыsoev /POOL/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Podrška evropskih zemalja projektu „Severni tok 2“ je neprihvatljiva i pogoršava energetsku zavisnost od Rusije, izjavio je pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Ves Mičel.

Putin smatra da SAD seku granu na kojoj sede, podvrgavajući sumnji dolar kao univerzalno platežno sredstvo i jedinu rezervnu valutu.


Poljska kompanija „PGNiG“ i američka „Venčer global LNG“ potpisale su dugoročni sporazum za isporuku dva miliona tona naftnog prirodnog gasa godišnje tokom dvadeset godina, saopštio je šef poljske kompanije...

Politika predsednika SAD Donalda Trampa ima za cilj da Amerika postane konkurent Rusiji na energetskom tržištu. „Pogleda


Američko ministarstvo finansija uvelo je sankcije finansijskoj mreži Bonjard Tavon Basidž sa sedištem u Iranu za koju kaže da podržava iranske paravojne snage u regrutovanju i obučavanju dece vojnika...


Ostale novosti iz rubrike »