eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Sud u Londonu usvojio žalbu Ukrajine na presudu o isplati dugovanja Rusiji

Sud u Londonu usvojio žalbu Ukrajine na presudu o isplati dugovanja Rusiji
15.09.2018. god.


Viši sud u Londonu usvojio je žalbu Ukrajine na presudu o isplati dugovanja Rusiji u iznosu od tri milijarde dolara.


S tim u vezi, oglasio se šef ruskog Ministarstva finansija Anton Siluanov, koji je rekao da će se Rusija zbog toga obratiti Vrhovnom sudu Engleske.

„Ova odluka na određeno vreme produžava konačno rešenje ovog spora između Rusije i Ukrajine. Nadamo se da će sledeći korak biti dovoljan da se konačno pronađe objektivno rešenje“, rekao je.

Prema prethodnoj presudi, na koju je Ukrajina uložila žalbu, Ukrajina je trebalo Rusiji da isplati nominalnu vrednost obveznica u iznosu od tri milijarde dolara, kao i da nadoknadi deo sudskih troškova.

Kijev je, prema toj presudi, takođe bio obavezan da nadoknadi 75 miliona dolara u vidu kamata na dug, kao i kaznu za kašnjenje u plaćanju, koja se obračunava od 21. decembra 2015. godine.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Mihail Klimentьev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Austrijska nafto-gasna kompanija OMV je u projekat „Severni tok 2“ već uložila 531 milion evra i nastaviće sa finansiranjem i u 2019. godini, saopštio je za RIA Novosti direktor...


Sjedinjene Američke Države smatraju da projekat gasovoda „Severni tok 2“ predstavlja pretnju evropskoj bezbednosti i s tim u vezi pozivaju sve strane da se povuku iz njega, izjavio je...


  Rusija želi da svetski trgovinski sistem ostane otvoren, ali postupci SAD, koje pokreću trgovinske ratove, tome ne doprinose, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.


Dogovor koji je postignut među članicama Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) ograničava razvoj privatnih kompanija, a može se i negativno odraziti na tempo ekonomskog rasta Rusije, izjavio je predsednik...


Ostale novosti iz rubrike »