eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Sud u Londonu usvojio žalbu Ukrajine na presudu o isplati dugovanja Rusiji

Sud u Londonu usvojio žalbu Ukrajine na presudu o isplati dugovanja Rusiji
15.09.2018. god.


Viši sud u Londonu usvojio je žalbu Ukrajine na presudu o isplati dugovanja Rusiji u iznosu od tri milijarde dolara.


S tim u vezi, oglasio se šef ruskog Ministarstva finansija Anton Siluanov, koji je rekao da će se Rusija zbog toga obratiti Vrhovnom sudu Engleske.

„Ova odluka na određeno vreme produžava konačno rešenje ovog spora između Rusije i Ukrajine. Nadamo se da će sledeći korak biti dovoljan da se konačno pronađe objektivno rešenje“, rekao je.

Prema prethodnoj presudi, na koju je Ukrajina uložila žalbu, Ukrajina je trebalo Rusiji da isplati nominalnu vrednost obveznica u iznosu od tri milijarde dolara, kao i da nadoknadi deo sudskih troškova.

Kijev je, prema toj presudi, takođe bio obavezan da nadoknadi 75 miliona dolara u vidu kamata na dug, kao i kaznu za kašnjenje u plaćanju, koja se obračunava od 21. decembra 2015. godine.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Mihail Klimentьev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Ministar za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke Gerhard Miler govorio je o važnoj ulozi Rusije u „zaštiti globalnih dobara“ i osiguranju snabdevanja hranom, javlja nemačka televizija SVR. On je...

Kineska i iranska saradnja je otvorena, to se mora poštovati


Federalna antimonopolska služba (FAS) i Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge Srbije (RATEL) su dogovorile da počnu da rade zajedno kako bi se ukinuo roming između dve...


Republika Srbska i Srbija prvi put rade na velikim energetskim projektima, izgradnji tri elektrane na gornjem slivu Drine čija je vrednost oko 450 miliona evra.


Ostale novosti iz rubrike »