eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Tramp produžio za godinu dana trgovinski embargo Kubi

Tramp produžio za godinu dana trgovinski embargo Kubi
11.09.2018. god.


Predsednik SAD Donald Tramp je potpisao ukaz o produžetku trgovinskog embarga protiv Kube na još godinu dana, navodi se u saopštenju Bele kuće.


„Doneo sam odluku da je produžetak mera protiv Kube za još jednu godinu u skladu sa interesima SAD“, rekao je Tramp.

Tom odlukom Tramp je produžio svoje nadležnosti koje mu daju slobodu da preduzima korake na polju poštovanja tog embarga i izdavanja odobrenja za posebne dogovore.

Nakon istorijskog američko-kubanskog sporazuma iz 2014. godine, tadašnji američki predsednik Barak Obama je ublažio embargo, koji je stupio na snagu 1962. godine. Prošle godine je aktuelni predsednik Donald Tramp ponovo zaoštrio ograničenja na putovanja i trgovinu.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Pavel Gerasimov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Podrška evropskih zemalja projektu „Severni tok 2“ je neprihvatljiva i pogoršava energetsku zavisnost od Rusije, izjavio je pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Ves Mičel.

Putin smatra da SAD seku granu na kojoj sede, podvrgavajući sumnji dolar kao univerzalno platežno sredstvo i jedinu rezervnu valutu.


Poljska kompanija „PGNiG“ i američka „Venčer global LNG“ potpisale su dugoročni sporazum za isporuku dva miliona tona naftnog prirodnog gasa godišnje tokom dvadeset godina, saopštio je šef poljske kompanije...

Politika predsednika SAD Donalda Trampa ima za cilj da Amerika postane konkurent Rusiji na energetskom tržištu. „Pogleda


Američko ministarstvo finansija uvelo je sankcije finansijskoj mreži Bonjard Tavon Basidž sa sedištem u Iranu za koju kaže da podržava iranske paravojne snage u regrutovanju i obučavanju dece vojnika...


Ostale novosti iz rubrike »