eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Tramp produžio za godinu dana trgovinski embargo Kubi

Tramp produžio za godinu dana trgovinski embargo Kubi
11.09.2018. god.


Predsednik SAD Donald Tramp je potpisao ukaz o produžetku trgovinskog embarga protiv Kube na još godinu dana, navodi se u saopštenju Bele kuće.


„Doneo sam odluku da je produžetak mera protiv Kube za još jednu godinu u skladu sa interesima SAD“, rekao je Tramp.

Tom odlukom Tramp je produžio svoje nadležnosti koje mu daju slobodu da preduzima korake na polju poštovanja tog embarga i izdavanja odobrenja za posebne dogovore.

Nakon istorijskog američko-kubanskog sporazuma iz 2014. godine, tadašnji američki predsednik Barak Obama je ublažio embargo, koji je stupio na snagu 1962. godine. Prošle godine je aktuelni predsednik Donald Tramp ponovo zaoštrio ograničenja na putovanja i trgovinu.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Pavel Gerasimov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kinesko ministarstvo poljoprivrede objavilo je planove o stvaranju 53,3 miliona hektara povezanih poljoprivrednih površina kako bi se osigurala bezbednost hrane u zemlji. U ovoj godini biće razvijeno više od...


Venecuelanska državna naftna kompanija „PDVSA“ je negirala pisanja medija da ne ruska „Gasprombanka“ zamrznula njene račune.


Ministar za ekonomski razvoj Rusije Maksim Oreškin izjavio je da pada ruske nacionalne valute neće biti, kao i da je i isplativo štedeti u rubljama budući da su kamate...

Međunarodna rejting agencija „Fič“ potvrdila je investicioni rejting Rusije na nivou BBB- sa pozitivnim prognozama, navodi se na sajtu agencije.


Sjedinjene Američke Države su uverene da i dalje imaju mogućnost da zaustave izgradnju „Severnog toka 2“, izjavio je na marginama Minhenske konferencije o bezbednosti zamenik američkog ministra energetike Den...


Ostale novosti iz rubrike »