eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Mogerinijeva: EU ohrabruje preduzeća da povećaju svoje poslovanje sa Iranom

Mogerinijeva: EU ohrabruje preduzeća da povećaju svoje poslovanje sa Iranom
07.08.2018. god.


Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Federika Mogerini izjavila je da Evropska unija ohrabruje preduzeća da povećaju svoje poslovanje sa Iranom, jer ta zemlja poštuje obaveze iz nuklearnog sporazuma.


Tokom posete Novom Zelandu, Mogerinijeva je rekla da je na Evropljanima da odluče sa kim će trgovati, prenosi AP.

„Činimo sve da zadržimo Iran u sporazumu, da Teheran nastavi da ima ekonomsku korist od toga, jer verujemo da je to u interesu bezbednosti ne samo našeg regiona, već i sveta. Ako postoji neki deo međunarodnih sporazuma o zabrani nuklearnog oružja koji daje rezultate, on mora da se sačuva“, rekla je Mogerinijeva.

Uprkos upozorenjima i žaljenju evropskih saveznika, danas je na snagu stupio prvi set novih sankcija SAD protiv Irana, sa ciljem da se izvrši veći pritisak na Teheran.

TANJUG


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Pяtakov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Moguće američke sankcije nemačkim kompanijama koje su uključene u izgradnju gasovoda „Severni tok 2“ izazvane su zabrinutošću Vašingtona zbog energetske bezbednosti Evrope i tranzita ruskog gasa preko Ukrajine, izjavio...


Prema preliminarnim podacima, "Gasprom" je isporučio Srbiji preko 2,5 milijardi kubnih metara gasa 2018. godine, izjavio je novinarima pomoćnik predsednika Ptuina, Jurij Ušakov.

Moskva se nada da će ove godine biti potpisan sporazum o režimu slobodne trgovine između Srbije i EEU (Evroazijske ekonomske unije), izjavio je novinarima pomoćnik predsednika Jurij Ušakov. "P


Ekonomski postupci Sjedinjenih Američkih Država samo povećavaju tenzije u svetskoj ekonomiji, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev.Ostale novosti iz rubrike »