eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

„Gazprom“ sa Ankarom razmatra trasu drugog krakao gasovoda „Turski tok“

„Gazprom“ sa Ankarom razmatra trasu drugog krakao gasovoda „Turski tok“
14.05.2018. god.


Gasprom i dalje radi sa turskom stranom o trasi drugog kraka gasovoda "Turski tok", saopštio je novinarima zamenik predsednika odbora kompanije Vitalij Markelov.

"Što se tiče drugog kraka, spremni smo na ruskom delu. Imamo drugi krak, a što se tiče turskog dela, završili smo rad na prvoj liniji, možemo preći na drugi - govorim o moskom delu. Što se tiče prolaska glavnog gasovoda kroz tursku teritoriju, trenutno se pregovara sa turskom stranom da se sprovede ovaj projekat", rekao je Markelov.

Projekat "Turski protok" podrazumijeva izgradnju gasovoda koji se sastoji od dva kraka kapaciteta od po 15,75 milijardi kubnih metara. Prvi krak je namenjen isporuci gasa turskim potrošačima i planirano je da se pusti u rad 2018. godine; a drugi za snabdevanje gasom zemalja južne i jugoistočne Evrope, a predviđeno je da bude pušten u rad 2019. godine

"Gasprom" razmatra i opcije za nastavak "Turskog toka" kroz Bugarsku i Srbiju, ili preko Grčke i Italije.  • Izvor
  • foto: © Foto : "Tureckiй potok"/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vlada Ukrajine i Međunarodni monetarni fond dogovorili su se o novom kreditnom zajmu u vrednosti od 3,9 milijardi dolara na rok od 14 meseci, saopštila je pres-služba MMF-a.


Izjava pomoćnika američkog državnog sekretara za pitanja Evrope i Evroazije Vesa Mičela o „Severnom toku 2“ predstavlja nastavak američke kampanje za podrivanje strateške saradnje Evrope i Rusije s Rusijom...


Podrška evropskih zemalja projektu „Severni tok 2“ je neprihvatljiva i pogoršava energetsku zavisnost od Rusije, izjavio je pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Ves Mičel.

Putin smatra da SAD seku granu na kojoj sede, podvrgavajući sumnji dolar kao univerzalno platežno sredstvo i jedinu rezervnu valutu.


Poljska kompanija „PGNiG“ i američka „Venčer global LNG“ potpisale su dugoročni sporazum za isporuku dva miliona tona naftnog prirodnog gasa godišnje tokom dvadeset godina, saopštio je šef poljske kompanije...


Ostale novosti iz rubrike »