eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

„Gazprom“ sa Ankarom razmatra trasu drugog krakao gasovoda „Turski tok“

„Gazprom“ sa Ankarom razmatra trasu drugog krakao gasovoda „Turski tok“
14.05.2018. god.


Gasprom i dalje radi sa turskom stranom o trasi drugog kraka gasovoda "Turski tok", saopštio je novinarima zamenik predsednika odbora kompanije Vitalij Markelov.

"Što se tiče drugog kraka, spremni smo na ruskom delu. Imamo drugi krak, a što se tiče turskog dela, završili smo rad na prvoj liniji, možemo preći na drugi - govorim o moskom delu. Što se tiče prolaska glavnog gasovoda kroz tursku teritoriju, trenutno se pregovara sa turskom stranom da se sprovede ovaj projekat", rekao je Markelov.

Projekat "Turski protok" podrazumijeva izgradnju gasovoda koji se sastoji od dva kraka kapaciteta od po 15,75 milijardi kubnih metara. Prvi krak je namenjen isporuci gasa turskim potrošačima i planirano je da se pusti u rad 2018. godine; a drugi za snabdevanje gasom zemalja južne i jugoistočne Evrope, a predviđeno je da bude pušten u rad 2019. godine

"Gasprom" razmatra i opcije za nastavak "Turskog toka" kroz Bugarsku i Srbiju, ili preko Grčke i Italije.  • Izvor
  • foto: © Foto : "Tureckiй potok"/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Vladimir Putin izjavio je da će danas biti pokrenuta eksploatacija novog nalazišta gasa na Jamalu, gde se procenjuje da „plavog energenta“ ima toliko da eksploatacija na tom nalazištu...


Završni spoj koji povezuje morski i kopneni deo gasovoda „Turski tok“ zavaren je u Turskoj, saopštio je izvođač radova „Turk strim“.

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je Orden srpske zastave drugog stepena predsedniku Upravnog odbora „Gasproma“ Alekseju Mileru, uz ocenu da je Miler pokazao srcem, a ne novcem kako poštuje malu...


Lider opozicije Venecuele koji se samoproglasio za "privremenog predsednika" zemlje, Huan Gvaido, izjavio je da kontroliše podružnicu državne naftne kompanije PDVSA u Sjedinjenim Američkim Državama - CITGO.

Ruski automobili Aurus, predstavljeni na Ženevskom međunarodnom sajmu automobila, postali su konkurencija brendovima Bentli i Rols-Rojs, smatraju zapadni novinari.Ostale novosti iz rubrike »