eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Što pre potpisati sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i EEU

13.02.2018. god.


Srbija bi trebalo što pre da potpiše sporazum o zoni slobodne trgovine sa Evroazijskom ekonomskom unijom, saopštili su u Beogradu zamenik premijera, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ruski ministar za ekonomski razvoj Maksim Oreškin.

U decembru 2017. godine nakon rusko-srbskih razgovora, ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da bi uspostavljanje zone slobodne trgovine između Evroazijske ekonomske unije i Srbije otvorilo nove mogućnosti za jačanje poslovnih odnosa.


Kao što je tada saopšteno, relevantne stručne konsultacije su već u toku.


"Ljajić i Oreškin su se složili da je u cilju daljeg jačanja bilateralne ekonomske saradnje neophodno što pre potpisati sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije, koja uključuje Rusiju, Belorusiju, Kazahstan, Jermeniju i Kirgistan", - saopštila je pres služba srbskog ministarstva.

Kako se dodaje u saopštenju, Ljajić i Oreškin su se složili da se tokom ove godine u Moskvi održi susret najvažnijih proizvođača hrane iz Srbije i najpoznatijih ruskih trgovinskih mreža za uspostavljanje novih poslovnih kontakata i veće prisustvo srpske robe na tržištu Ruske Federacije.

Ministri su takođe razgovarali o mogućnostima za bolje predstavljanje srbskog turističkog potencijala u Rusiji i o daljem rastu turističkog toka između dve zemlje, navodi se u saopštenju.  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Lider opozicije Venecuele koji se samoproglasio za "privremenog predsednika" zemlje, Huan Gvaido, izjavio je da kontroliše podružnicu državne naftne kompanije PDVSA u Sjedinjenim Američkim Državama - CITGO.


Ruski automobili Aurus, predstavljeni na Ženevskom međunarodnom sajmu automobila, postali su konkurencija brendovima Bentli i Rols-Rojs, smatraju zapadni novinari.


Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin je saopštio da će isporuka ruskog gasa Srbiji preko „Turskog toka“ početi 2020. godine. Kako je naveo Čepurin, od 2020. godine će biti prekinuta...

Rusija ove godine može prikupiti najmanje 118 miliona tona žitarica, uključujući 75-78 miliona tona pšenice, izjavio je šef Ministarstva poljoprivrede Dmitrij Patrušev u autorskoj kolumni za RIA N


Očekujemo da na tržišta Evroazijske ekonomske unije, od preko 180 miliona ljudi, stignu čuvena srbska rakija, sirevi i drugi srbski proizvodi, izjavio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin...


Ostale novosti iz rubrike »