Što pre potpisati sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i EEU
eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Što pre potpisati sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i EEU

13.02.2018. god.


Srbija bi trebalo što pre da potpiše sporazum o zoni slobodne trgovine sa Evroazijskom ekonomskom unijom, saopštili su u Beogradu zamenik premijera, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ruski ministar za ekonomski razvoj Maksim Oreškin.

U decembru 2017. godine nakon rusko-srbskih razgovora, ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da bi uspostavljanje zone slobodne trgovine između Evroazijske ekonomske unije i Srbije otvorilo nove mogućnosti za jačanje poslovnih odnosa.


Kao što je tada saopšteno, relevantne stručne konsultacije su već u toku.


"Ljajić i Oreškin su se složili da je u cilju daljeg jačanja bilateralne ekonomske saradnje neophodno što pre potpisati sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije, koja uključuje Rusiju, Belorusiju, Kazahstan, Jermeniju i Kirgistan", - saopštila je pres služba srbskog ministarstva.

Kako se dodaje u saopštenju, Ljajić i Oreškin su se složili da se tokom ove godine u Moskvi održi susret najvažnijih proizvođača hrane iz Srbije i najpoznatijih ruskih trgovinskih mreža za uspostavljanje novih poslovnih kontakata i veće prisustvo srpske robe na tržištu Ruske Federacije.

Ministri su takođe razgovarali o mogućnostima za bolje predstavljanje srbskog turističkog potencijala u Rusiji i o daljem rastu turističkog toka između dve zemlje, navodi se u saopštenju.  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost