eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Rusija zabranila uvoz krušaka iz Srbije

Rusija zabranila uvoz krušaka iz Srbije
13.02.2018. god.


Ruska služba za fitosanitarni nadzor „Roseljhoznadzor“ zabranio od 14. februara uvoz srbskih krušaka, uključujući i kroz treće zemlje, navodi se na sajtu službe.

„Roseljhoznadzor“ je naveo da je više puta srbskoj Nacionalnoj organizaciji za karantin i zaštitu rastinja prijavljivao da je zabrinut zbog problema sa kvalitetom ove sorte iz Srbije.

„Roseljhoznadzor od 14. februara 2018. godine uvodi vremensko ograničavanje na uvoz svežih krušaka iz Srbije u Rusiju, uključujući i preko treće strane, do održavanja razgovora na ekspertskom nivou i razjašnjavanja situacije sa kompetentnim službama države“, saopštili su u resoru.

Ranije je saopšteno da je „Roseljhoznadzor“ zabranio uvoz jabuka sa iz Belorusije od 14. februara.  • Izvor
  • Foto: Šamukov Ruslan / TASS/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kinesko ministarstvo poljoprivrede objavilo je planove o stvaranju 53,3 miliona hektara povezanih poljoprivrednih površina kako bi se osigurala bezbednost hrane u zemlji. U ovoj godini biće razvijeno više od...


Venecuelanska državna naftna kompanija „PDVSA“ je negirala pisanja medija da ne ruska „Gasprombanka“ zamrznula njene račune.


Ministar za ekonomski razvoj Rusije Maksim Oreškin izjavio je da pada ruske nacionalne valute neće biti, kao i da je i isplativo štedeti u rubljama budući da su kamate...

Međunarodna rejting agencija „Fič“ potvrdila je investicioni rejting Rusije na nivou BBB- sa pozitivnim prognozama, navodi se na sajtu agencije.


Sjedinjene Američke Države su uverene da i dalje imaju mogućnost da zaustave izgradnju „Severnog toka 2“, izjavio je na marginama Minhenske konferencije o bezbednosti zamenik američkog ministra energetike Den...


Ostale novosti iz rubrike »