BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Zemlje sporazuma OPEK plus će povećati proizvodnju nafte

Zemlje sporazuma OPEK plus će povećati proizvodnju nafte
04.12.2020. god.


Zemlje sporazuma OPEK plus odlučile su da povećaju proizvodnju nafte od januara za 500 hiljada barela dnevno, zatim će države održavati mesečne ministarske sastanke, saopštilo je Ministarstvo energetike Kazahstana.


„Nakon zasedanja odlučeno je da se poveća količina nafte u januaru 2021. godine, od opšteg povećanja proizvodnje zemalja OPEK plus za 500 hiljada barela dnevno... Takođe, zemlje-učesnice sporazuma dogovorile su se da održavaju mesečne ministarske sastanke, počev od januara 2021. godine, radi pregleda trenutnog stanja naftnog tržišta i korekcije daljeg nivoa ograničenja“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Napominje se da će ukupno ograničenje proizvodnje zemalja-učesnica OPEK plus u januaru 2021. iznositi 7,2 miliona barela dnevno od osnovnog nivoa. Na taj način promenjena je prvobitna odluka o smanjenju proizvodnje nafte za 5,8 miliona barela dnevno.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

"Sankcije su nam zapravo pomogle da stanemo na noge. Želimo saradnju sa svetom, ali ne želimo da zavisimo od njega."


Predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu spoljnih poslova Rusije da obavi  pregovore sa SAD o zaključenju ugovora o produženju Sporazuma o smanjenju ofanzivnog naoružanja.

Među spoljnopolitičkim prioritetima nove američke administracije je i Zapadni Balkan, rečeno je u telefonskou razgovoru predsednika SAD Džozefa Bajdena i nemačke kancelarke Angele Merkel.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je doneta odluka da svi punoletni građani Srbije u maju dobiju 30 evra i po 30 evra u novembru.

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, izjavio je da je zadovoljan odzivom građana na vakcinaciju i naglasio da je bitno da se nose maske dok se čeka u redu...


Ministri spoljnih poslova grupe G7 osudili su hapšenje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog. „Mi, ministri spoljnih poslo


Ostale novosti iz rubrike »