Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Lavrov: Moramo da razvijemo sopstvene mehanizme plaćanja, nezavisne od Zapada

Lavrov: Moramo da razvijemo sopstvene mehanizme plaćanja, nezavisne od Zapada
01.12.2020. god.


Moramo da razvijemo sopstvene mehanizme plaćanja, nezavisne od Zapada, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov komentarišući pretnje da će Belorusija biti isključe iz sistema SVIFT.

"Što se tiče SWIFT-a, ovo je jedna od tema na kojoj oni koji žele da spreče smirivanje situacije, želeći da je pogoršaju, te nastavljaju da ispostavljaju ultimatume i eskaliraju pretnje. 
Ova pažnja se posvećuje pre svega zato što ovaj sistem, koji su stvorili Amerikanci i njihovi saveznici, služi finansijskim tokovima da bi se obezbedila normalna trgovina, investicije i gotovo svi drugi aspekti ekonomskog života. Zaključak je vrlo jednostavan - razviti sopstvene mehanizme koji će omogućiti da naše zemlje ne budu zavisne od Zapada", rekao je Lavrov prenose RIA Novosti.


Lavrov je takođe dodao da je Zapad dokazao svoju nepouzdanost kao partner te da oslanjanje na multilateralne instrumente, koji su u potpunosti pod kontrolom zapadnih zemalja, nije u potpunosti pouzdano.

Ranije je bivši predsednički kandidat Belorusije Svetlana Tihanovskaja najavila nameru da traži dodatne sankcije protiv Minska, posebno isključivanjem republičkih banaka iz međunarodnog sistema plaćanja SVIFT.
 
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će vakcinacija za sledeću prioritetnu grupu, u kojoj su prosvetni radnici, pripadnici MUP-a, Vojske Srbije i predstavnici medija, početi...


Partija koja je pokrala državu, zarobila sve njene institucije i pravila građane prvog i drugog reda, ne zaslužuje da postoji, poručuju iz GP URA.

"Američka strana već dugo `trubi` o američkoj superiornosti, pridržavajući se Hladnog rata"


Rusija je ponudila Izraelu da pruži podatke o pretnjama iz Sirije i da ne pretvara sirijsku teritoriju u arenu za sukobe Irana i Izraela, rekao je ministar spoljnih poslova...

Vojne vežbe Rusije i Kine nisu usmerene protiv Japana, one su osmišljene da osiguraju borbenu gotovost avijacije koja brani granice Ruske Federacije i NR Kine, rekao je ministar spoljnih...


Sjedinjene Američke Države pokušavaju da neutrališu ulogu pravoslavlja u svetu, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov komentarišući postupke carigradskog patrijarha Vartolomeja i njegovu saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama...


Ostale novosti iz rubrike »