BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Krivokapić predložio sastav Vlade

Krivokapić predložio sastav Vlade
27.11.2020. god.
Mandatar Zdravko Krivokapić za potpredsjednika Vlade predložio je lidera GP URA Dritana Abazovića. Kandidat za ministra unutrašnjih poslova u novoj vladi je advokat Sergej Sekulović, dok je za ministarku odbrane Krivokapić predložio Oliveru Injac.


Krivokapić je ranije za ministra vanjskih poslova predložio Đorđa Radulovića, finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić, zdravlja Jelenu Borovinić Bojović, ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, kapitalnih investicija Mladena Bojanića, javne uprave, digitalnog društva i medija Tamaru Srzentić, ekologije Ratka Mitrovića, poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića i pravde i manjinskih prava Vladimira Leposavića, prenosi RTCG.


"Ova Vlada je vrlo kompetentna, polovina vlade su doktori nauka", kazao je Krivokapić i dodao je cilj bila i racionalizacija državne uprave. Kako je naveo, najvažnije je da nova vlada krene da radi.

“Ovu vladu ne sastavlja niko osim premijera, kako je tu ustavom predviđeno”, naveo je Krivokapić i dodao da je kompetentnost bila jedina mjera za predlaganje ministara.

"Nijedan od kandidata nije moj prijatelj, niti rođak. Zasigurno kad bi svako od nas pojedinačno sastavljao ovu Vladu sastavio bi je drugačije", poručio je Krivokapić.

Naveo je i da je sadašnja Uprava policije partijski organ.

“Naš predlog će biti i da Uprava policije bude sastavni dio MUP-a”, kazao je Krivokapić i dodao da je za to potrebno mijenjati zakon. U planu ima i, kako kaže, formiranje akademije za državnu upravu.

Naveo je Krivokapić i da crnogorski identitet nije sporan. “Mi svi u Crnoj Gori treba da se osjećamo kao Crnogorci, ko pripada kojoj naciji, to je njegovo lično opredjelje”, naveo je Krivokapić.

Upitan kakvo je to njegovo "prađedovsko zavještanje", odgovorio je da su to četiri vrline - poštovanje, poštenje, pravičnost i istinitoljubivost
 
On je kazao da se svaka dva dana kandidati sastaju i da pokušavaju da daju odgovore na probleme.

“Mi ne želimo nikoga u Crnoj Gori da dijelimo”, kazao je Krivokapić i pozvao sve da zajednički prevaziđemo podjele.

Naveo je i da nova Vlada zatiče jedno vrlo negativno stanje. “Ako nam dozvolite i Skupština i svi vi da nađemo taj minimalni zajenički imenitelj i pokažemo da možemo da imamo taj rezultat”, kazao je Krivokapić.

Želja je i cilj, kako ističe, da se Crna Gora ugleda na Luksemburg.

“Za četiri godine ako budemo ostvarili bar pola onoga što smo zamisli mi ćemo se primaći dovoljno blizu da kažemo da je kvalitet života postao značajno drugačili”, naveo je Krivokapić.

Krivokapić je najavio da će eskpoze sa kandidatima za sastav nove Vlade biti dostavljen Skupštini u ponedjeljak u osam sati.

Sjednica Skupštine, na kojoj će Krivokapić predstaviti program i personalni sastav Vlade, biće održana 2. decembra.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Snimak ekrana / RTCG/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Srpsku premijerku Anu Brnabić u Crnoj Gori ima ko dočekati, ali je pitanje da li će ona naći vremena da dođe, kazao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i poručio...


Brod „Fortuna“ započeo je rad na nastavku izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ u vodama Danske, saopštio je operater projekta.

Razlike u oceni protesta na Zapadu i u Rusiji, kao i blokiranje zvaničnih ruskih naloga na američkim interent-platformama svedoče o najdubljoj krizi ideologije, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova...


Baš kao i mnoge Trampove pristalice, američki liberalni intelektualci egzistiraju u svetu fantazije u kojem se vodeći dobavljač „međunarodnog terorizma“, američka vlada, doživljava kao fundamentalno benigna sila, rekao je...

  Poljski predsednik Andžej Duda pozvao je na povećanje sankcionog pritiska na Rusiju i ograničavanje mogućnosti „Gasproma“ u Evropskoj uniji, uoči sastanka ministara spoljnih poslova EU na kojem će se...


Rusija očekuje da Moskva i Vašington uspostave dijalog, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. „Rusija se tradiciona


Ostale novosti iz rubrike »