BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Peskov: Masovna vakcinacija protiv koronavirusa u Rusiji trebalo bi da počne pre Nove godine

Peskov: Masovna vakcinacija protiv koronavirusa u Rusiji trebalo bi da počne pre Nove godine
26.11.2020. god.


Masovna vakcinacija protiv koronavirusa u Rusiji trebalo bi da počne pre Nove godine, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


"Ne mogu reći tačan datum. Zadatak je taj da se osigura minimalna faza i pružiti je svima što je pre moguće. Zadatak je veliki. Kao što se sada svaka država suočava s tim zadatkom, tako i mi," rekao je portparol predsednika.

Prema rečima Peskova, vakcinacija protiv koronavirusa će biti dobrovoljna i u fazama - uzimajući u obzir geografiju zemlje i karakteristike skladištenja leka.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Kirill Braga/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kina pozdravlja sporazum Rusije i Sjedinjenih Američkih Država o produženju Sporazuma o smanjenjeu strateškog ofanzivnog naoružanja, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, Žao Lidžian na pres konferenciji.


Rusija računa da iskoristi pet godina na koliko će biti produžen Sporazum o strateškom ofanzivnom naoružanju za pokretanje intenzivnog dijaloga sa SAD o budućoj kontroli naoružanja, izjavio je zamenik...

"Sankcije su nam zapravo pomogle da stanemo na noge. Želimo saradnju sa svetom, ali ne želimo da zavisimo od njega."


Predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu spoljnih poslova Rusije da obavi  pregovore sa SAD o zaključenju ugovora o produženju Sporazuma o smanjenju ofanzivnog naoružanja.

Među spoljnopolitičkim prioritetima nove američke administracije je i Zapadni Balkan, rečeno je u telefonskou razgovoru predsednika SAD Džozefa Bajdena i nemačke kancelarke Angele Merkel.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je doneta odluka da svi punoletni građani Srbije u maju dobiju 30 evra i po 30 evra u novembru.


Ostale novosti iz rubrike »