BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„Niko iz koalicije Za budućnost Crne Gore nije učestvovao u kreiranju i pisanju Sporazuma o programskim prioritetima ekspertske vlade“

„Niko iz koalicije Za budućnost Crne Gore nije učestvovao u kreiranju i pisanju Sporazuma o programskim prioritetima ekspertske vlade“
26.11.2020. god.


Dan je ranije objavio da su lideri koalicija Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, u susret izglasavanju novog saziva vlade, sačinili Sporazum o njenim programskim prioritetima koji obuhvata 13 tačaka.


Poslanik DF-a Jovan Vučurović kazao je da se očigledno radi o nečijoj privatnoj inicijativi ili nečijoj podvali, jer nije bilo nikakvog sporazuma, prenosi RTCG.

On je u reagovanju dostavljenom agenciji MINA naveo da želi da vjeruje da je svima jasno da se nijedan zakon ne može donijeti bez dogovora i sporazuma sa strankama parlamentarne većine.

„Niko iz naše koalicije nije učestvovao u kreiranju i pisanju toga što se pojavilo u medijima, a kako smo informisani, ni ostali iz parlamentarne većine ne znaju ništa o tome“, kazao je Vučurović.

Kako je naveo, plasiranje informacija na taj način samo govori o ozbiljnosti onoga ko je to medijima saopštio i ko ih je tako obmanuo.

Prema riječima Vučurovića, zakoni koji su pomenuti nijesu sporni, i upravo ih je DF odavno promovisao kao samo neke od onih koji su neophodni kako bi se demontirao bivši režim.

„Međutim, redosljed poteza svakako mora biti drugačiji, a prvi potez mora da bude ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a toga ovdje nema“, istakao je Vučurović.

On je rekao da se u DF-u nadaju da će ubuduće biti manje takvih netačnih i neprovjerenih informacija u medijima.

„Jer taj koji ovo radi treba da zna da samo nanosi štetu novoj vlasti“, dodao je Vučurović.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RTCG/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Među spoljnopolitičkim prioritetima nove američke administracije je i Zapadni Balkan, rečeno je u telefonskou razgovoru predsednika SAD Džozefa Bajdena i nemačke kancelarke Angele Merkel.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je doneta odluka da svi punoletni građani Srbije u maju dobiju 30 evra i po 30 evra u novembru.

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, izjavio je da je zadovoljan odzivom građana na vakcinaciju i naglasio da je bitno da se nose maske dok se čeka u redu...


Ministri spoljnih poslova grupe G7 osudili su hapšenje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog. „Mi, ministri spoljnih poslo

 Šef nemačke diplomatije Hajko Mas kaže da će zvanični Berlin pratiti sudski proces koji se u Rusiji vodi protiv opozicionara Alekseja Navaljnog. Način na koji ćemo reagovati u vezi...


Moskva predlaže da se na proleće ili leto održi sastanak ministara „bliskoistočnog kvarteta“ sa Izraelom, Palestinom, Egiptom, Jordanom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinom i Saudijskom Arabijom, izjavio je ministar spo...


Ostale novosti iz rubrike »