BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Ruska hipersonična raketa „Cirkon“ testirana u vodama Severnog ledenog okeana

Ruska hipersonična raketa „Cirkon“ testirana u vodama Severnog ledenog okeana
26.11.2020. god.


Ruska hipersonična raketa Cirkon testirana je u vodama Severnog ledenog okeana, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Raketa se lansirala sa fregate projekta 22350 „Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov“ u Belom moru. Prešavši 450 kilometara, pogodila je cilj u Barencovom moru, prenose RIA Novosti.


"Brzina rakete bila je veća od osam maha. Zatvaranje područja gađanja obezbedile su snage Severne flote koje deluju u Barencovom moru, uključujući raketnu krstaricu `Maršal Ustinov` i fregatu `Admiral flote Kasatonov`", dodaje se u saopštenju.

Prethodna testiranja vršena su prošlog meseca.  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministerstvo oboronы Rossiйskoй Federacii/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kina pozdravlja sporazum Rusije i Sjedinjenih Američkih Država o produženju Sporazuma o smanjenjeu strateškog ofanzivnog naoružanja, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, Žao Lidžian na pres konferenciji.


Rusija računa da iskoristi pet godina na koliko će biti produžen Sporazum o strateškom ofanzivnom naoružanju za pokretanje intenzivnog dijaloga sa SAD o budućoj kontroli naoružanja, izjavio je zamenik...

"Sankcije su nam zapravo pomogle da stanemo na noge. Želimo saradnju sa svetom, ali ne želimo da zavisimo od njega."


Predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu spoljnih poslova Rusije da obavi  pregovore sa SAD o zaključenju ugovora o produženju Sporazuma o smanjenju ofanzivnog naoružanja.

Među spoljnopolitičkim prioritetima nove američke administracije je i Zapadni Balkan, rečeno je u telefonskou razgovoru predsednika SAD Džozefa Bajdena i nemačke kancelarke Angele Merkel.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je doneta odluka da svi punoletni građani Srbije u maju dobiju 30 evra i po 30 evra u novembru.


Ostale novosti iz rubrike »