Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Nastavljaju se borbe u Nagorno-Karabahu

Nastavljaju se borbe u Nagorno-Karabahu
23.10.2020. god.


I jermenska i azerbejdžanska strana saopštavaju da je tokom noći došlo do kršenja primirja i da su granatirana pogranična mesta usled čega su stradali, između ostalog i civili, a naneta je i materijalna šteta vojnoj i civilnoj infrastrukturi.


Prema saopštenjima Ministarstva odbrane Azerbejdžana, tokom noći došlo je do sukoba i to u različitim pravcima fronta, uglavnom bez učešća teške vojne tehnike.

Kako se navodi, kontraofanziva azerbejdžanske strane izvedena je nakon napada jermenske strane, te da je nanet težak udaraca vojsci Karabaha duž cele linije fronta.

Sa druge strane, prema saopštenjima zvaničnog Jerevana, azerbejdžanska strana je granatirala naselja u kojima žive Jermeni, te je tom prilikom jedan civil podlegao povredama.

Čitajte više na Sukob u Nagorno-Karabahu - pregled situacije


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: 1lurer.am/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su o situaciji u Nagornom Karabahu, Libiji i Siriji, saopštila je kancelarija turskog lidera.


Ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov nazvao je sankcije Vašingtona protiv tri ruske kompanije diskriminatorskim potezom usmerenim na podrivanje njihovog ekonomskog potencijala.

Rusija ne isključuje mogućnost izlaska iz Sporazuma o otvorenom nebu, ako druge države-potpisnice sporazuma ne budu ispunjavale svoje obaveze, saopštio je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.


Narodna banka Srbije povećala je u oktobru projekciju rasta BDP-a za ovu godinu sa minus 1,5 odsto na minus jedan odsto. NBS,

Predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom i predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom o radu ruskih mirovnjaka u Nagorno-Karabahu i narednim koracima za pružanje humanitarne pomoći...


Rusija je spremna da ostane u Sporazumu o otvorenom nebu samo ako će ga ostali učesnici primenjivati, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. „Spremni smo da nastavimo da sarađujemo...


Ostale novosti iz rubrike »