Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Peskov: Predsednik Putin razume da na oltaru američke unutrašnje politike postoji standardno mesto za mržnju prema Rusiji

Peskov: Predsednik Putin razume da na oltaru američke unutrašnje politike postoji standardno mesto za mržnju prema Rusiji
23.10.2020. god.

Predsednik Rusije Vladimir Putin shvata da što se više bliže američki predsednički izbori to je rusofobna retorika jača, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

U izjavi Prvi kanal on je dodao da ko god da pobedi na izborima u Americi oni ne mogu da se oslobode rusofobije.

„Predsednik razume da na oltaru američke unutrašnje politike postoji standardno mesto za mržnju prema Rusiji i rusofobni pristup bilateralnim odnosima s Moskvom. To je standardno mesto i ono postoji od davnih dana, od momenta kada je Amerika postala zrela država“, kaže Peskov.

Govoriti da je Donald Tramp Rusiji draži ne odgovara istini, ističe Peskov i podseća da je tokom njegovog mandata bilo mnogo rusofobnih poteza.

Ipak, kaže Peskov, postoje i zajedničke teme kao što je kontrola naoružanja.

„Rusija je otvorena za dijalog“, ističe Peskov i dodaje da su Rusija, SAD i ceo svet dobili šansu za „reanimaciju“ sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju.

„Pojavila se nada da će naše i američke diplomate uspeti da razgovaraju o tome. I nadaćemo se da će postići dogovor da se sporazum produži na godinu dana. A tokom te godine očekuju nas složeni razgovori, teški po sadržaju i po pokušaju da se prevaziđu velike razlike između dve zemlje “, kaže Peskov.
Kako dodaje, u narednim danima očekuju se razgovori predstavnika dve zemlje o to temi, uključujući zamrzavanje nuklearnog arsenala, na ekspertskom nivou.

„Poverenje je sada na minimalnom nivou. To, naravno zavisi od nivoa bilateralnih odnosa našeg predsednika i njegovih kolega u drugim zemljama. Sa nekima je dijalog otvoreniji, produktivniji, sa nekima nije. Ali da postoji deficit poverenja to niko neće poreći“, naveo je on.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © TASS / Sergeй Bobыlev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Istaknuti iranski nuklearni naučnik Mohsen Fahrizadeh teško je povređen u napadu ispred glavnog grada Teherana, nakon čega je podlegao u bolnici, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Irana. &


Mandatar Zdravko Krivokapić za potpredsjednika Vlade predložio je lidera GP URA Dritana Abazovića. Kandidat za ministra unutrašnjih poslova u novoj vladi je advokat Sergej Sekulović, dok je za ministarku...

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je koronavirusom trenutno zaraženo 2.340 zdravstvenih radnika, od kojih su 62 na bolničkom lečenju, dodavši da su to...


Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa novoimenovanim vršiocem dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arnoom Gujonom.

Rusija se može prizvati na duh „Mira“ (nekadašnja ruska kosmička stanica)  pokretanjem sopstvene orbitalne stanice posle 2024. godine, kao zamene za Međunaodnu kosmičku stanicu (MKS). Očekivalo se da će...


General Ruslan Homčak, komandant Oružanih snaga Ukrajine, rekao je da ne postoji „čisto vojno rešenje za povratak“ Donbasa.


Ostale novosti iz rubrike »