Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Tramp zabranjuje još jednu Kinesku aplikaciju

Tramp zabranjuje još jednu Kinesku aplikaciju
11.08.2020. god.

 Administracija Donalda Trampa planira da pored kineske aplikacije TikTok zabrani još jednu aplikaciju - WeChat.

 
Citirajući iste razloge 'ugroženosti nacionalne sigurnosti SAD', i WeChat bi se mogla naći na spisku aplikacija koje neće raditi u SAD. Ipak, za razliku od TikToka, WeChat je aplikacija koju koristi više od 1.3 milijarde ljudi, ne samo u Kini, već i širom Azije, ali i u SAD i Evropskoj uniji. Mnogi je koriste i za komunikaciju sa svojim porodicama u Aziji. Ova zabrana bi koštala Apple i Google, kao i druge proizvođače smartfona, milijarde dolara, a neki analitičari predviđaju pad prodaje iPhonea u Kini za čak 30%.
 
Ranije su SAD zabranile rad i promet kineskim kompanijama Huawei i ZTE, a nedavno je pod udar ovih sankcija došao i Tajvanski TSMC, koji više ne može da proizvodi Kirin procesore za kineske kompanije. 
 
Ivan Trajković 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Donald Trump pristao je „u konceptu“ na dogovor da "Tiktok" bude partner sa "Oracleom" i "Valmartom", ublažavajući tako zabrinutost vlade zbog pretnji nacionalnom bezbednošću i sprečavajući gašenje kinesk...


"U ovom osjetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti i formiranje prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, od suštinske je važnosti sačuvati mir i stabilnost, a najveća prijetnja je...

Sjedinjene Američke Države ne mogu da iniciraju proces


Mitropolit crnogorsko – primorski Amfilohije poručio je da neće umrijeti prije nego što na vrh Lovćena vrati Crkvu Svetog Petra Cetinjskog.

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić smatra da će Milo Đukanović pobeći iz zemlje i ocenjuje da je crnogorski predsednik rob sopstvene moći.


Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije preduzeo nikakve korake koji bi vodili ka


Ostale novosti iz rubrike »