Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„SAD teže samo jednom cilju - da imaju mogućnost i pravo da čine sve što žele kako u svetskoj politici, tako i u svetskoj ekonomiji“

„SAD teže samo jednom cilju - da imaju mogućnost i pravo da čine sve što žele kako u svetskoj politici, tako i u svetskoj ekonomiji“
11.08.2020. god.


Sjedinjene Američke Države ne nameravaju da prekinu da uvode jednostrane restriktivne mere, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, komentarišući odluku SAD o sankcijama protiv „Severnog toka 2“.


„Smatramo nezakonitim ekstrateritorijalne sankcije, kao i jednostrane sankcije kojima, nažalost, ne pribegavaju samo Sjedinjene Američke Države nego i Evropska unija. Za razliku od Sjedinjenih Američkih Država, Evropska unija, namećući svoje jednostrane sankcije, istovremeno se uzdržava od njihove ekstrateritorijalne primene. Sjedinjene Američke Države ovde ne vide ni crvenu liniju, ni kraj“, rekao je Lavrov na konferenciji za štampu nakon sastanka sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Hajkom Masom u Moskvi.

On je dodao da SAD teže „bez ikakvih diplomatskih formalizacija, samo jednom cilju: da imaju mogućnost i pravo da čine sve što žele kako u svetskoj politici, tako i u svetskoj ekonomiji“.


Lavrov je dodao da Rusija nastavlja kontakte sa SAD bez obzira na pretnje sankcijama „Severnom toku 2“, jer pragmatičnost zahteva održavanje kontakata.

„Vrlo dobro vidimo kako Vašington operiše na međunarodnoj sceni, ne ustručavajući se nikakvih metoda, što potvrđuje i situacija oko 'Severnog toka 2'“, naveo je ministar.
Šef ruske diplomatije istakao je i da učesnici izgradnje gasovoda odlučni u tome da projekat bude završen i postoje osnove da se smatra da će to biti urađeno u najskorije vreme.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © TASS / Щerbak Aleksandr/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, razgovarali su o situaciji u Nagorno-Karabahu i Belorusiji, saopštila je pres-služba Kremlja.


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je Srbska pravoslavna crkva "uadrna pesnica politike posrbljavanja Crne Gore i potčinjavanja te zemlje ruskim nacionalnim interesima".


Krvavo rasplamsavanje sukoba između Azerbejdžana i Jermenije zbog teritorijalnog spora rizikuje da preraste u veliki regionalni rat. Kako su se dve bivše sovjetske republike zaplele u sukob ukorenjen u...


Neprijateljski borbeni helikopter koji je pogođen u Lele Tepeu pao je na teritoriju Irana, saopštilo je Ministarstvpo odbrane Nagorno Karabaha. Jedinice odbrambene armije oborile su 1. oktobra u južnom delu...


Ostale novosti iz rubrike »