Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Mas: Treba učiniti sve što je neophodno da bi se produžio Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja

Mas: Treba učiniti sve što je neophodno da bi se produžio Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja
11.08.2020. god.


Treba učiniti sve što je neophodno da bi se produžio Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3), to će kupiti vreme kada je reč o uključenju Kine u pregovore, izjavio je šef nemačke diplomatije Hajko Mas na konferenciji za štampu nakon pregovora sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.


„Vreme ističe kada je reč o kontroli nad naoružanjem, Rusija i SAD imaju vodeću ulogu u tome i snose posebnu odgovornost u pogledu Sporazuma o neširenju (nuklearnog naoružanja) i jačanju njegovog režima“, rekao je Mas.

"Stoga treba preduzeti sve moguće da bi, na primer, START 3 bio produžen."

„Tako ćemo dobiti na vremenu da uključimo Kinu u kontrolu naoružanja vremenom, jer je to krajnje neophodno učiniti i to je zaista veoma važno u kontekstu režima kontrole naoružanja, kako se te tendencije koje idu u pogrešnom smeru ne bi pojačale“, rekao je nemački ministar spoljnih poslova.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / © RIA Novosti / Vladimir Fedorenko/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, razgovarali su o situaciji u Nagorno-Karabahu i Belorusiji, saopštila je pres-služba Kremlja.


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je Srbska pravoslavna crkva "uadrna pesnica politike posrbljavanja Crne Gore i potčinjavanja te zemlje ruskim nacionalnim interesima".


Krvavo rasplamsavanje sukoba između Azerbejdžana i Jermenije zbog teritorijalnog spora rizikuje da preraste u veliki regionalni rat. Kako su se dve bivše sovjetske republike zaplele u sukob ukorenjen u...


Neprijateljski borbeni helikopter koji je pogođen u Lele Tepeu pao je na teritoriju Irana, saopštilo je Ministarstvpo odbrane Nagorno Karabaha. Jedinice odbrambene armije oborile su 1. oktobra u južnom delu...


Ostale novosti iz rubrike »