Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Poziv Saveta za zalivsku saradnju arapskih država da UN produže embargo na oružje nerealan - Teheran

RT: Poziv Saveta za zalivsku saradnju arapskih država da UN produže embargo na oružje nerealan - Teheran
10.08.2020. god.


Teheran je odbacio kao "nerealan" poziv Saveta za zalivsku saradnju arapskih država (GCC) da UN produže međunarodni embargo na oružje Iranu koji ističe u oktobru.

GCC čine Bahrein, Kuvajt, Oman, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija. Grupa zemalja je saopštila da je neophodno produženje embarga jer se Iran navodno mešanja u unutrašnja pitanja susednih zemalja.


"GCC je trenutno na vrhuncu svoje nesposobnosti i njegova nerealna politika ga je učinila neefikasnim", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Irana, Abas Mousavi.


Embargo na oružje trenutno bi trebalo da istekne 18. oktobra u okviru Nuklearnog sporazuma sa svetskim silama iz 2015. godine. SAD su odustale od sporazuma 2018. godine.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Reuters / WANA (West Asia News Agency) / File Photo / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, razgovarali su o situaciji u Nagorno-Karabahu i Belorusiji, saopštila je pres-služba Kremlja.


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je Srbska pravoslavna crkva "uadrna pesnica politike posrbljavanja Crne Gore i potčinjavanja te zemlje ruskim nacionalnim interesima".


Krvavo rasplamsavanje sukoba između Azerbejdžana i Jermenije zbog teritorijalnog spora rizikuje da preraste u veliki regionalni rat. Kako su se dve bivše sovjetske republike zaplele u sukob ukorenjen u...


Neprijateljski borbeni helikopter koji je pogođen u Lele Tepeu pao je na teritoriju Irana, saopštilo je Ministarstvpo odbrane Nagorno Karabaha. Jedinice odbrambene armije oborile su 1. oktobra u južnom delu...


Ostale novosti iz rubrike »