Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Kina blokira internet sajtove i aplikacije

Kina blokira internet sajtove i aplikacije
09.08.2020. god.
Iako su do sada korisnici smartfona u Kini preko VPN usluga mogli da pristupaju stranim sajtovima i aplikacijama, to više nije moguće.

Naime, Kina već godinama ne dozvoljava pristup zapadnim društvenim mrežama, aplikacijama i sajtovima sa vestima za svoje građane. Google, Facebook, Njujork Tajms, CNN i slični sajtovi se ne mogu posetiti iz Kine.  

Sada su Kineski cenzori pronašli način da blokiraju i tzv. sigurni Internet saobraćaj - HTTPS, pa se više ne može koristi ni VPN da se zaobiđe cenzura. 

Inače, Google i Facebook godinama pregovaraju sa vlastima u Kini oko dostupnosti njihovih aplikacija, ali bez nekog posebnog uspeha. 

Ivan Trajković 

Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, razgovarali su o situaciji u Nagorno-Karabahu i Belorusiji, saopštila je pres-služba Kremlja.


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je Srbska pravoslavna crkva "uadrna pesnica politike posrbljavanja Crne Gore i potčinjavanja te zemlje ruskim nacionalnim interesima".


Krvavo rasplamsavanje sukoba između Azerbejdžana i Jermenije zbog teritorijalnog spora rizikuje da preraste u veliki regionalni rat. Kako su se dve bivše sovjetske republike zaplele u sukob ukorenjen u...


Neprijateljski borbeni helikopter koji je pogođen u Lele Tepeu pao je na teritoriju Irana, saopštilo je Ministarstvpo odbrane Nagorno Karabaha. Jedinice odbrambene armije oborile su 1. oktobra u južnom delu...


Ostale novosti iz rubrike »