Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Kosačev: Upravo se NATO približava Rusiji, a ne Rusija NATO-u

Kosačev: Upravo se NATO približava Rusiji, a ne Rusija NATO-u
09.08.2020. god.

Jačanje američkog vojnog prisustva u SAD vodi ka degradaciji u sferi bezbednosti na kontinentu, saopštio je senator Konstantin Kosačov.

„Rasporediti svoje snage što bliže Moskvi je najveća želja svih američkih generala još od vremena hladnog rata. Međutim, ako je u to vreme sve bilo više-manje jasno, zaista smo se plašili jedni drugih i međusobno pretili i nakon njegovog završetka je bilo potrebno pronaći objašnjenja svojih ambicija u obuzdavanju naše zemlje. Objašnjenje je bilo pronađeno u mitu o navodnoj agresivnosti Rusije i njenoj težnji za obnovom SSSR, pri čemu vojnim putem“, rekao je Kosačov, dodavši da su se mnogi evropski saveznici SAD iz NATO-a upecali na ovu geopolitičku igru Vašingtona.

„Upravo se NATO približava Rusiji, a ne Rusija NATO-u. Upravo NATO svojim postojanjem krši principe nedeljivosti bezbednosti u Evropi, upravo NATO povećava svoju vojnu aktivnost u Evropi, a ne obrnuto. Generali NATO-a upravljaju evropskim političarima, što vodi ka degradiranju u sferi bezbednosti u Evropi“, dodao je senator.

Po njegovim rečima, za ovu situaciju su odgovorne isključivo SAD i one evropske države koje pristaju na jačanje američkog vojnog kontingenta na svojim teritorijama.

Šef Pentagona Mark Esper izjavio je ranije da se povlačenje američkih trupa iz Nemačke uklapa u strategiju "obuzdavanja" Rusije.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © TASS / Sergeй Bobыlev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, razgovarali su o situaciji u Nagorno-Karabahu i Belorusiji, saopštila je pres-služba Kremlja.


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je Srbska pravoslavna crkva "uadrna pesnica politike posrbljavanja Crne Gore i potčinjavanja te zemlje ruskim nacionalnim interesima".


Krvavo rasplamsavanje sukoba između Azerbejdžana i Jermenije zbog teritorijalnog spora rizikuje da preraste u veliki regionalni rat. Kako su se dve bivše sovjetske republike zaplele u sukob ukorenjen u...


Neprijateljski borbeni helikopter koji je pogođen u Lele Tepeu pao je na teritoriju Irana, saopštilo je Ministarstvpo odbrane Nagorno Karabaha. Jedinice odbrambene armije oborile su 1. oktobra u južnom delu...


Ostale novosti iz rubrike »