Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Zaharova: Američke specijalne službe se drsko mešaju u naše živote

Zaharova: Američke specijalne službe se drsko mešaju u naše živote
06.08.2020. god.

Obaveštajne službe Sjedinjenih Američkih Država pozivaju građane Rusije da za novčanu nagradu daju informacije o licima koji se mešaju u američke izbore. Predstavnici Zapada ovim postupkom vrše hibridni napad na ruske građane, smatra portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Pozivanjem da se za novac daju informacije o umešanosti u američke izbore, američke specijalne službe se drsko mešaju u naše živote. Šta je to nego pravi hibridni napad“, saopštila je Zaharova.

Zaharova je dodala da su mnogi Rusi danas primili na mobilnim telefonima „neverovatnu poruku“: „Stejt department predlaže do 10 miliona dolara za informacije o mešanju u američke izbore. Ako imate informaciju, javite.“ U nastavku je naveden link na sajt američke službe za bezbednost.


„Kakve su to divne poruke? Stvar je u tome, što je Stejt department pokrenuo program ‘Nagrada za pravdu’, čija suština nema ničeg zajedničkog sa plemenitim porukama. Sve je primitivno, jer je zasnovano na već poznatom američkom odnosu: donesi – uzmi. ‘Uzmi’ je, naravno, ukrašeno kao u reklami. Start je juče dao Majk Pompeo, sadašnji državni sekretar, a ranije direktor CIA“, pojasnila je predstavnica Ministarstva.

Ona je istakla da „američke „diplomate“ pokušavaju da putem svojih sajtova prikupljaju „dokaze“ o takozvanom mešanju Rusa u američke izbore.

„Krenule su objave po društvenim mrežama, specijalne platforme sa ovom temom, organizovano je slanje informacija putem SMS poruka. I pritom, sve je rađeno veoma tiho, ali su prikupljali lične podatke. Prema zamisli autora, svaka sumnja u čestitost predloga će biti eliminisana snovima o nagradi do 10 miliona dolara. ‘Ruku Kremlja’ nisu pronašli američki tužioci ni sudije, niko nije pronašao. Sada će ‘tražiti’ od naroda, na taj način će rešavati čisto pragmatične zadatke“, rekla je Zaharova.

Predložila je da se predstavi „obratna situacija“. „Ministarstvo spoljnih poslova Rusije se direktno obraća američkim građanima i objavljuje da prikuplja informacije o umešanosti Vašingtona u unutrašnju politiku Rusije, predlaže sajt FSB za povratne informacije, a zatim preko američkog mobilnog operatera šalje SMS. Možete da zamislite? A sada neka to zamisli Vašington“, zaključila je predstavnica Ministarstva inostranih poslova.  
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © TASS / Vяčeslav Prokofьev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, razgovarali su o situaciji u Nagorno-Karabahu i Belorusiji, saopštila je pres-služba Kremlja.


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je Srbska pravoslavna crkva "uadrna pesnica politike posrbljavanja Crne Gore i potčinjavanja te zemlje ruskim nacionalnim interesima".


Krvavo rasplamsavanje sukoba između Azerbejdžana i Jermenije zbog teritorijalnog spora rizikuje da preraste u veliki regionalni rat. Kako su se dve bivše sovjetske republike zaplele u sukob ukorenjen u...


Neprijateljski borbeni helikopter koji je pogođen u Lele Tepeu pao je na teritoriju Irana, saopštilo je Ministarstvpo odbrane Nagorno Karabaha. Jedinice odbrambene armije oborile su 1. oktobra u južnom delu...


Ostale novosti iz rubrike »