Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Zelenski: Ništa ne mogu garantovati, ali činimo sve da se primirje poštuje

Zelenski: Ništa ne mogu garantovati, ali činimo sve da se primirje poštuje
06.08.2020. god.


Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izrazio je nadu da će se poštovati primirje u Donbasu i istakao da Kijev čini sve što može u tom pogledu.

„Borimo se za to da se primirje ne narušava. Ali sve je moguće, to je život. Ako bi sve zavisilo od naše strane, siguran sam da bi postojalo stabilno primirje i da bismo prešli na sledeće korake ka okončanju rata“, rekao je Zelenski tokom putovanja u Donbas.


On je izrazio nadu da će se primirje poštovati.

„Ništa ne mogu garantovati, ali činimo sve, kako u Ukrajini, tako na sastancima u minskom formatu, tokom video-konferencije trilateralne kontakt-grupe“, dodao je Zelenski.

Ranije su u Donbasu stupile na snagu dodatne mere u cilju osiguravanja primirja.

Komandant ukrajinskih snaga Vladimir Kravčenko je saopštavao o slučajevima kršenja primirja, dok je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju primirja okarakterisalo te navode kao provokaciju.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © president.gov.ua/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, razgovarali su o situaciji u Nagorno-Karabahu i Belorusiji, saopštila je pres-služba Kremlja.


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je Srbska pravoslavna crkva "uadrna pesnica politike posrbljavanja Crne Gore i potčinjavanja te zemlje ruskim nacionalnim interesima".


Krvavo rasplamsavanje sukoba između Azerbejdžana i Jermenije zbog teritorijalnog spora rizikuje da preraste u veliki regionalni rat. Kako su se dve bivše sovjetske republike zaplele u sukob ukorenjen u...


Neprijateljski borbeni helikopter koji je pogođen u Lele Tepeu pao je na teritoriju Irana, saopštilo je Ministarstvpo odbrane Nagorno Karabaha. Jedinice odbrambene armije oborile su 1. oktobra u južnom delu...


Ostale novosti iz rubrike »