Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Donjeck: Ukrajinske snage nastavljaju da razmeštaju vojnu tehniku

Donjeck: Ukrajinske snage nastavljaju da razmeštaju vojnu tehniku
04.08.2020. god.


Ukrajinska vojska minira javne puteve i raspoređuje vojnu tehniku u naseljima u Donbasu, izjavio je predstavnik Narodne milicije Donjecke Narodne Republike.


„Ukrajinske snage nastavljaju da razmeštaju vojnu tehniku u naseljima i okolini koji su privremeno pod njihovom kontrolom. U protekla 24 časa primetili smo osam jedinica tehnike 35. i 36. brigade pomorske pešadije (ukrajinskih snaga bezbednosti) U Kalinovu, Ozerjanovki, Lebedinskom i Pionerskom. U okruzima Majorsk i Vodjanoje otkriveno je da su jedinice oružanih formacija Ukrajine postavljale protivtenkovske mine na javnim putevima“, rekao je predstavnik DNR.

On je dodao da, osim što granatiraju naselja, ukrajinske snage narušavaju čitav paket dodatnih mera za osiguravanje primirja u Donbasu.

On je objasnio da su posmatrači DNR zabeležili inženjerske radove na prednjim položajima ukrajinskih snaga. Prema njegovim rečima, koristeći režim primirja, ukrajinske snage dodatno opremaju svoje položaje na područjima Opitnoje, Novotroickoje, Starognatovka, Troickoje, Šumi.

U Donbasu su 27. jula stupile na snagu dodatne mere za obezbeđivanje primirja. Dogovor uključuje zabranu bilo koje vrste vatre, raspoređivanje teškog naoružanja, ofanzivne i diverzione akcije, a predviđa i disciplinsku odgovornost za narušavanje sporazuma. Očekuje se da će primena mera obezbediti potpuni prekid vatre u Donbasu. 
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Averin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Jerevan je pozvao Tursku da se ne meša u tekuća neprijateljstva oko sporne regije Nagorno-Karabah, upozoravajući da bi se sukob mogao preliti preko regionalnih granica. Ankara je ranije obećala...


Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nazvao je svog francuskog kolegu Emmanuela Makrona nezrelim političarom, saošptila je njegov portparol Natalia Eismont. Ovako je beloruski lider regovao na izjavu Makrona, koj

 Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je danas, na Krstovdan, sa sveštenstvom Svetu službu Božiju u crkvi posvećenoj Časnom krstu Gospodnjem u Kosiću kod Danilovgrada.


Organizacija Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) saopštila je, povodom eskalacije u regionu Nagorno-Karabaha, da konflikt treba rešavati isključivo mirni putem.

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao samoproglašeno Kosovo. "Proce


Francuski predsednik Emanuel Makron smatra da beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko mora da napusti tu funkciju. „O


Ostale novosti iz rubrike »