Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Švitkin: Povećanje broja američkih vojnika u Poljskoj ima politički cilj i provocira Rusiju da ojača svoj potencijal u tom pravcu

Švitkin: Povećanje broja američkih vojnika u Poljskoj ima politički cilj i provocira Rusiju da ojača svoj potencijal u tom pravcu
03.08.2020. god.


Povećanje broja američkih vojnika u Poljskoj ima politički cilj i provocira Rusiju da ojača svoj potencijal u tom pravcu, izjavio je za Sputnjik zamenik predsednika Odbora za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin.


„Hiljadu ljudi je otprilike brojnost puka. Istovremeno, naravno, on neće odlučivati o ishodu slučaja, ali istovremeno, što je više vojnika bloka NATO-a u Evropi, to je manje bezbednosti u Evropi. I naravno, to se radi, verovatno, više u političke svrhe, kako bi se obezbedila politička podrška Poljskoj, da bi osećali brigu starijeg brata Sjedinjenih Američkih Država o njima“, objasnio je Švitkin.

Poslanik je naveo da to primorava Rusiju da još više osigurava bezbednost u tom pravcu.

„Same zapadne zemlje nas podstiču da jačamo svoj potencijal neposredno u tom pravcu. Naravno, Rusija ima dovoljno resursa za obezbeđivanj), ali istovremeno uvek recipročno odgovaramo na izazove koje nam zapadne zemlje postavljaju“, naglasio je parlamentarac.

Švitkin je napomenuo da rukovodstvo Poljske, kao i drugih evropskih zemalja, ne razmišlja o perspektivama i budućnosti vojnog kontingenta.

„Zasićenje trupama i zveckanje oružjem ne dovode do ničega dobrog“, objasnio je poslanik.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: er-duma.ru/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, razgovarali su o situaciji u Nagorno-Karabahu i Belorusiji, saopštila je pres-služba Kremlja.


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je Srbska pravoslavna crkva "uadrna pesnica politike posrbljavanja Crne Gore i potčinjavanja te zemlje ruskim nacionalnim interesima".


Krvavo rasplamsavanje sukoba između Azerbejdžana i Jermenije zbog teritorijalnog spora rizikuje da preraste u veliki regionalni rat. Kako su se dve bivše sovjetske republike zaplele u sukob ukorenjen u...


Neprijateljski borbeni helikopter koji je pogođen u Lele Tepeu pao je na teritoriju Irana, saopštilo je Ministarstvpo odbrane Nagorno Karabaha. Jedinice odbrambene armije oborile su 1. oktobra u južnom delu...


Ostale novosti iz rubrike »