Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Iran neće zaustaviti balističke i nuklearne programe uprkos pritisku SAD-a - Hamnei

RT: Iran neće zaustaviti balističke i nuklearne programe uprkos pritisku SAD-a - Hamnei
31.07.2020. god.


Vrhovni vođa Irana, Ali Hameni rekao je da njegova zemlja neće ispuniti američke zahteve da zaustavi razvoj balističkih projektila i nuklearne industrije, rekavši da je Teheran sposoban da se suprotstavi "nasilju" Vašingtona.

Sankcije koje su SAD uvele protiv Irana imale su za cilj da unište njegovu ekonomiju i smanje regionalni uticaj Teherana, ali one samo čine Iran otpornijim, rekao je Hamenej u televizijskom obraćanju povodom islamskog svetog dana Eida al Adha.

"Sankcije su zločin protiv iranske nacije," rekao je on.

"Možda se čini da ciljaju establišment, ali u stvari nanose štetu celoj naciji."


Hamnei je rekao da uprkos svim američkim naporima, Iran neće prestati da proizvodi balističke rakete za svoju odbranu niti će prestati da razvija svoju nuklearnu industriju. Takođe je obećao da će Iran nastaviti „snagom otpora“ u regionu „onoliko koliko može“.


"Oslanjanje na nacionalne mogućnosti i smanjenje naše zavisnosti od izvoza nafte pomoći će nam da se odupiremo pritisku Amerike", dodao je on.

Izvor: Vostok / RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: ©REUTERS / Morteza Nikoubazl / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, razgovarali su o situaciji u Nagorno-Karabahu i Belorusiji, saopštila je pres-služba Kremlja.


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je Srbska pravoslavna crkva "uadrna pesnica politike posrbljavanja Crne Gore i potčinjavanja te zemlje ruskim nacionalnim interesima".


Krvavo rasplamsavanje sukoba između Azerbejdžana i Jermenije zbog teritorijalnog spora rizikuje da preraste u veliki regionalni rat. Kako su se dve bivše sovjetske republike zaplele u sukob ukorenjen u...


Neprijateljski borbeni helikopter koji je pogođen u Lele Tepeu pao je na teritoriju Irana, saopštilo je Ministarstvpo odbrane Nagorno Karabaha. Jedinice odbrambene armije oborile su 1. oktobra u južnom delu...


Ostale novosti iz rubrike »