Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Ponovno uvođenje restriktivnog režima zbog koronavirusa mora se izbeći

Putin: Ponovno uvođenje restriktivnog režima zbog koronavirusa mora se izbeći
29.07.2020. god.


Predsednik Vladimir Putin saopštio je o stabilizaciji epidemiološke situacije u Rusiji. Istovremeno, u velikom broju regija situacija sa koronavirusom i dalje je teška.

"Generalno, situacija u zemlji se stabilizuje. Regioni postepeno izlaze iz mera ograničenja, obnavlja se poslovna aktivnost, pokreće se proizvodnja, otvaraju se ugostiteljski objekti i tržni centri", rekao je Putin, prenose RIA Novosti.

Predsednik je primetio da je u junu i julu broj slučajeva manji u odnosu na maj, ali je dodao se situacija može promeniti.

"Istovremeno želim odmah da kažem: situacija ostaje teška i, kako kažu, može da se zaljulja u bilo kom pravcu." 


Predsednik je pozvao regionalne vlasti da dosljedno uklanjaju ograničenja i donose „samo uravnotežene odluke“ na osnovu preporuka eksperata. Ponovno uvođenje restriktivnog režima mora se izbeći, upozorio je Putin.

Predsednik je takođe pohvalio lekare na njihovoj predanosti, hrabrosti i dobro koordinisanom radu, što je pomoglo da se očuva zdravlje stotina hiljada Rusa.


"Naravno, ne bez problema, to se nigde ne događa, ali u celini smo bili u stanju da se nosimo sa dosad neviđenim izazovom, kako bismo odvratili napad ove epidemije", zaključio je predsednik.  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Nikolьskiй/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Jerevan je pozvao Tursku da se ne meša u tekuća neprijateljstva oko sporne regije Nagorno-Karabah, upozoravajući da bi se sukob mogao preliti preko regionalnih granica. Ankara je ranije obećala...


Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nazvao je svog francuskog kolegu Emmanuela Makrona nezrelim političarom, saošptila je njegov portparol Natalia Eismont. Ovako je beloruski lider regovao na izjavu Makrona, koj

 Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je danas, na Krstovdan, sa sveštenstvom Svetu službu Božiju u crkvi posvećenoj Časnom krstu Gospodnjem u Kosiću kod Danilovgrada.


Organizacija Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) saopštila je, povodom eskalacije u regionu Nagorno-Karabaha, da konflikt treba rešavati isključivo mirni putem.

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao samoproglašeno Kosovo. "Proce


Francuski predsednik Emanuel Makron smatra da beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko mora da napusti tu funkciju. „O


Ostale novosti iz rubrike »